onsdag 2 maj 2012

Ljuva skithund

Det blir nästan lite bloggtorka här, men det är inte för att vi inte har något att skriva - tvärtom - vi har helt enkelt inte mycket tid att skriva vad vi gör för det är fullt ös mest hela tiden. Valborg fick bli en riktig chillardag, vi är inte speciellt roade av varken brasor eller fylla så vi hade "fredagsmys" och promenerade i det fina vädret. I går hjälpte jag uppfödaren med deklatationen för att sedan köra full rulle vidare till Arboga och våran superseriösa träningsgrupp. Det gick betydligt smidigare än förra gången (80% tack vare vädret) och vi själva tränade på fotgående - att kunna behålla fokus på kontakt trots att jag rör mig framåt. Hon har nämligen en tendens att alltid titta fram precis när jag kliver fram det första klivet och där riskerar jag ju att tappa henne till dofternas värld. Så vi körde på det, fick till det bra på slutet men jag tror att det istället leder till att hon inte kommer följa med, så det ska jag lura lite på här hemma, annars blir det något att ta upp till nästa träff.

Idag åkte vi till Jens för lite träning i sommarvärmen vid sjön. Jag behöver ju träna med stress inblandat och det får jag ju med råge vid sjön. Tyvärr tyckte jag det blev för mycket och jag blev frustrerad över att mycket inte fungerade, men jag fick ordning på mig själv och hunden till slut. De enda jobben de fick på vatten var dirigeringar, Nässla gjorde en och precis när hon kom upp på tuvan där hon skulle hämta flög det upp en fågel framför nosen på henne. Jag höll på att skita på mig men Nässla drog inte efter (känns bra att jaktlusten faktist inte är överdriven). Annars låg dagens fokus på dubbelmarkeringar och det hade hon bannimej problem med också. Med andra ord, bara jobba vidare. Föresten, någon som jobbat med apporteringen är Susann och Täppas..

På vägen hem messar Rebecca och frågar om vi ska ses och eftersom vårat träningsställe är på vägen är det bara att köra på. Eftersom vi var lite tidiga gick jag in i skogen med bollkastaren och körde lite dubbelmarkeringar själv och det gick mycket bättre nu. Dels tror jag för att hon var tröttare (och har därför inte lika bråttom) men också för att vi var själva så hon kunde slappna av och fokusera innan jag skickade henne. Tyvärr avslutade hon med att lägga sig i ett dike, fråga mig inte vad diket bestod av..

När vi rörde oss tillbaka ville jag få Nässla att bada i ett annat "renare" dike, gick så här:


Även om det blir lite långtråkigt på mitten med hennes fotgående så råder jag er att titta vidare, hon är ju helt störd!

Sen kom Rebecca och Maja, vi körde lite dubbelmarkeringar som fungerade bra, framförallt fick jag till bra fokus innan jag skickade henne så jag är nöjd. Och ja, hon badade och blev lite renare, ren nog för sängen ;)

Resten av veckan ska förhoppningsvis bjuda på blodspår och sen även träning hos uppfödaren, hoppas det fina vädret vill hålla i sig och inte falla för ryktet som säger snö på fredag, blä! Fast nu säger yr.no bara lite molning, det är helt okej i sammanhanget!

5 kommentarer:

Emma o Sasha sa...

Haha vilka knäppa skutt hon gör,

KerstinBrunoNIlaq sa...

Tycker ni ska satsa på freestyle ;)

Susann sa...

Haha, ja Täppen tragglar vidare, han kanske kan apportera tygdummy lagom till pensionen.

Tror det måste vara lite känguru inkorsat i Nässla... och ett stycke clown oxå =)

Hanna aka Lilla My sa...

Blir ju inga bekymmer i mästarklass iaf ;)

Elisabeth sa...

Haha! Hon är ju häftig! Vilken tråkig matte hon har som inte svarar på lekinviten och också slänger sig i gyttjan ;)