Sirap

Black Lanza Here I Go Again 
Sirap
2019-10-04
I en stor kull med totalt 10 valpar var Sirap en av de första ut. Jag kollade bara runt när jag hamnade på Black Lanzas facebooksida och uppfödaren frågade om jag var intresserad av en av de tre otingade tikarna. Inte mentalt förberedd sa jag att det inte var aktuellt riktigt än, men efter någon dags tänkande kom jag fram till att jag bara måste kasta mig ut och ta en valp därifrån, om det fortfarande fanns någon kvar. Jodå, den sista fanns kvar och efter en träff med mamma och uppfödare blev det några veckors väntan innan hon fick flytta hem. 

Hon tassade in och stal mitt hjärta direkt, så otroligt söt och kavat. Hon har inte totalt behov av närhet utan har från första natten kunnat traska iväg och sova i ett eget rum om hon haft lust för det. Hon anpassade sig extremt snabbt till jobbet och inom några veckor låg hon själv men trygg när jag var på möten. Efter några belöningar i bilen gick bagageutrymmet från att vara världens fängelsehåla till att bli så kul att hon krafsar för att få komma in i den. Hon älskar alla och har en tendens att få folk att säga: "Åh hon tycker verkligen om mig!" och skulle kunna pussas i all evighet. Hon är väldigt mjuk och ska tränas därefter, men är samtidigt otroligt framåt i arbete och har kunnat koncentrera sig ordentligt sedan den dagen hon första gången tränades, hemma och på klubben. 

Vi hoppas på en lång och rolig tävlingskarriär med stora framgångar, där främst jakten, viltspår och rally kommer vara våra förstahandsval. Men med en lätt uttråkad matte kan det nog provas på det ena och det andra utöver det, och jag har svårt att se att Sirap skulle säga nej till något. 

Än så länge är hon ung och det vi hunnit göra är bland annat: 
  • Valpkurs på klubben
  • Kurs i vilt hos Kennel Lopplådan
  • Sök-kurs på klubben


Faktaruta:
Huvudsaklig sysselsättning: Träningskompis, kollega och familjemedlem
Hobbies: Fälla barn och pussa på dem
Motto: 2 ben på backen är mer effektivt än 4. 
Favoritmat: Allt!

Inga kommentarer: