tisdag 8 maj 2012

Sötvalpen

Igår var vi en sväng hos uppfödartanten som har kvar en liten valp från sista kullen, lilla Tiger (eller Tigger kanske, det är iaf så det uttalas, som Nalle Phus kompis). Man är ju rätt söt när man är runt 11 veckor..
Söttaxen funderar över vart sjutton hon kan gömma märgbenet utan att någon märker.

Vi hann också med lite träning, idag fokus på markeringar. Nässla tog sina markeringar bra, även de dubbla. Dock tjyvade hon när Bitte skulle skicka sin hund.. Grr.. Det är något med Bitte, när hon ska jobba blir Nässla tokig, men jag förväntade mig inte detta när hon låg ner när vi gick i par med Jens.. Aja, än en gång får man känna på att det aldrig går att slappna av med henne..
Svårt att samla alla på bild men här är det bara valpen som saknas.

..som ligger här och blir alfarullad av Jens.. (och eftersom allt som går att missuppfattas kommer att missuppfattas är det lika bra att jag klargör att Jens inte alfarullar valpen)

Tjohooo!

Hopp och studs


Ligans tre valpar, Nässla är ju otroligt schnygg.

Nässla tog ett bad på åkern, i något som inte var meningen att det skulle badas i eftersom det bara var lera..

Valpmage!


Vi avslutade med en liten walk up, nyttigt för samtliga hundar men aningens flamsigt i ledet. Nässla var helt slut och la sig mest bara för att käka gräs, något hon gärna gör på såna marker, mer träning behövs.

Efter passet blev det ilfart till Arboga och våran träningsgrupp för utveckling av förra veckans övningar i fotgåendet. Svårt att få med henne med kontkakt vid starten men med 6 ögon som tittar på oss får vi nog snart till det. Sen tränade vi fokus med störningar och det gick riktigt bra tycker jag, förutom att jag själv höll på att kissa på mig när Emma sprang förbi med en kon på huvudet..

Idag passade jag på att ta med några fåglar och träna miljö vid vatten. Hon blev lite stressad där en stund men jag tycker jag fick ner henne bra. Fick också träna fot i drygt en kilometer förbi en sjö (och hon hoppade inte i!) så jag är nöjd, men trött.

3 kommentarer:

Susann sa...

Ta bort valpbilderna - genast!!! Jag har blundat mig förbi dem...nästan...

Jens sa...

Hmm....Tigger....vill ha....

Arlo sa...

Hmmm...träna fot en dryg kilometer......hmmmmm.