söndag 6 maj 2012

Dagens resultat inoff rally

I brist på bättre i kalendern åkte vi idag och tävlade inofficiellt på vingåkers hundklubb i fortsättningsklassen. Vi var fem startande i vår klass så det var lagom smidigt med tiden att vänta ;) Banan hade inga svåra moment men däremot var slalom och spiralen i samma koner som kunde förvirra lite. Dessutom hade varje utgång skyltar åt båda hållen så om man inte var med fanns det risk för att gå vilse.

Först när de byggde banan blev vi aningens konfunderade när hindret hamnade på höger sida om skylten/banan och springskylten var typ ett halvt steg. Dock rättade domaren till det och det blev lite ordning på torpet innan vi gick ut. Vi gjorde ett bra program, tre gånger nosade Nässla på löv som passerade och en gång satte hon sig sent och med ett poängs avdrag för helheten (?!?) fick vi 95 poäng och slutade på en tredjeplats. Slagna av Zandra och Lova som knep tvåan och domarens hund (...) som stod som segrare. Lystra hamnade för första gången i mannaminne utanför pallplatsen men det var mattes fel som fick för sig att börja tänka mitt i spiralen eller nåt ;)

Jag är väldigt nöjd med att vi lyckades prestera så bra poäng trots grillen bredvid banan, vattenhålen på båda sidorna om banan, värmen och brist på aktivitet dagen innan. Det finns hopp och vi kanske slipper ge upp rallyn =P Nu laddar vi stort inför nästa helgs två tävlingar och jag hoppas innerligt att det varken finns vattenhål eller åttans frestelse kring så kanske vi slipper anmäla oss till fler i fkl.

Vingåkers hundklubb låg väldigt vackert och de hade jättefina träningsytor, uppdelade med stängsel och ett fint klubbhus. Jag hoppas de anordnar officiell tävling i framtiden, för dit åker vi gärna igen!

2 kommentarer:

På väg mot min dröm sa...

Vad duktiga ni är!! Ge inte upp.. Kommer gå kanon!!

Hanna aka Lilla My sa...

Grattis till finfina poäng!