måndag 21 maj 2012

Norgerapport

Nu är vi äntligen hemma efter en kort semester i Norge. Har firat 17 maj på norskt vis, tyvärr i spöregn (de har samma temperatur på 17 maj som på nyår där, kanske något för er som hatar vintrar?). Kameran blev inte speciellt använd, jag har ju liksom bilder redan på den underbara miljön. Däremot kunde jag inte låta bli kameran när vi åkte hem över fjället och solen sken över snötäcket.. 

Fasiken va ballt med snö! Nässla är lyrisk.

 För att visa den fina miljön bjuder jag på lite äldre bilder från vägen vi åkte på. 

Många dalar passeras

och älvar..

Inte nog med kurvorna, det är kring 8% lutning dessutom, kanske inte verkar speciellt mycket men trots att man lägger i treans växel är bilen snart uppe i 100 knyck. 

Den obligatoriska skolebollen. Mums!
Nässla har väl egentligen inte haft speciellt roande aktiviteter utan har fått hänga med och miljöträna i alla slags situationer. Släkten avrådde oss från att ta med Nässla ner på stan under tågen (tåg= tåg av alla människor som går genom stan och firar) men alternativet hade varit att lämna henne hemma hos någon hon inte känner sig hemma hos och jag tänkte att hon skulle vara betydligt mer stressad där än med oss. Mycket riktigt tog hon allt stoj med ro och tyckte bara att trumspelarna var lite konstiga (men inte konstiga nog för att inte kunna äta godis under tiden). Efter alla tågen åkte vi till kusinerna där hon röjde runt med deras hundar, en setter och en japansk spets. Dagen efter var hon dock så slut som artist så då fick hon träna på att sova i den nya bilen (hon har en tendens att mest sitta och titta efter mig), inga problem när man är så trött sa hon. 

Veckan som kommer är ovanligt lugn, ska bara till skolan två dagar (två timmar vardera) och skriva klart min B-uppsats (som nästan är klar) så det hinns förhoppningsvis med lite hundträning. Ikväll blir det träff med den seriösa träningsgruppen och jag som inte är så seriös när jag är på semester har ju inte riktigt en klar träningsplan så den ska jag finurla lite på under dagen. Men det ska iallafall bli backa vid sidan och högerhandling, något vi faktiskt tränat lite på i Norge (mormor och mamma är inte alltid så snabba, blir ibland lite dötid i hallen) med bra resultat. 

1 kommentar:

Malin sa...

Härliga bilder!