tisdag 29 maj 2012

Assistanshundsträning

Sen FNA gick ihop med SOS har det inte blivit någon assistanshundsträning för min del, lite tråkigt men jag känner inte för att punga ut de pengar SOS vill ha för att jag ska lära mig göra sånt jag redan gjort.. Men idag fick vi iallafall agera störning då de var här i stan för lite träning för instruktörer. Nässla och jag skulle bara gå in i ett rum där en hund satt, gå förbi och sätta oss en bit ifrån för att se hur hunden reagerade. Nässla skötte sig utmärkt och fick belöna sig med att bada efteråt. Sen straffade jag oss båda genom att jag glömt hemmanyckeln och vi fick gå till husses jobb (inte på rätt del mot där vi var av stan..) så nu är vi trötta på alla sätt.

Även om vi är trötta nu ska vi träna vidare på inte-prova-på-något-nytt-moment-bara-för-att-det-gått-fem-sekunder-och-ingen-belöning-dykt-upp-ännu senare ikväll. Vi gjorde ett pass igår där jag laddat på tålamodet lite mer och då gick det bättre, fick ihop sju sekunder på några moment. Varierar mellan sitt, stå och ligg (plats), bara för att hon ska förstå det allmänt.

1 kommentar:

Sara sa...

Linförgheten har vi svårt med, hon går i sin egna lilla världs... Det vi behöver träna på är kontakten. Får vi upp den så tror jag att linförigheten kommer gå bättre.