måndag 13 maj 2013

Dubbelnollan!

Då har vi nu alltså lyckats med bedriften att få två nollor på en vecka! (Våra livs första, om det nu skulle vara en tröst?). Jag vet inte riktigt hur jag ska börja vad gäller spåret, men vi kom, hon hittade starten, tuffade på och tappade bort sig i första vinkeln. Där markerade hon rätt väg men valde att gå rakt fram och där tappade hon bort sig så pass att domaren fick ropa tillbaka oss. Jag förstod att vi var fel, för inte var det någon skadeskjuten badanka vi letade efter.... 

Vidare in på spåret så kom återgången där jag fick en riktig aha-upplevelse med Nässla. Hon luftade på spåret och jag kunde läsa det, men hon fortsatte rakt fram. Hon virrade tills domaren igen kallade på oss och så fortsatte spåret, ett jäkla massa virrande hela tiden. Trots att hon är helt uppenbart fel så fortsätter hon tuffa på. I sista vinkeln var det ett extremt tydligt fall av korsande vilt, domaren nästan skrek till när han såg Nässlas reaktion och även där var det väldigt tydligt på hennes kroppsspråk. Men ja, vi ledde henne i princip till målsnöret så något pris var det inte tal om. 

Vi var åtminstone inte ensamma i eländet utan även Zandra och Lystra härjade runt i skogen och vi hade faktiskt jätteroligt! Så här i efterhand kan jag inte minnas vilka skämt vi garvade åt (mer än att jag nästan riskerade att se Zandra utföra behov i vårt spår och att vi var rätt säkra på att vi inte behövde boka upp 9 juni för SM spår) men kul var det. 

Nu har jag en liten prov-plan i huvudet på hur jag ska gå vidare, har också kontaktat en domare för lite träning, får se om han återkommer. Jag tror att det var lite av det här vi behövde för att ta tag i träningen ordentligt och inte bara lulla och låta våra hundar härja fritt som galningar i spåret. Nu blir det helt enkelt noggrann spårträning så vi kan göra om och göra rätt!  

1 kommentar:

Sara, Maya & Vimsa sa...

Ja jo det har du iofs rätt i! Så jag ska nog anmäla oss!! :D Kan ju börja på hemma plan! =D