tisdag 6 december 2011

Behöver era tips tack!

Nu vill jag ha några bra tips på vad fasiken man kan ha på händerna så här års utan att frysa ihjäl. Jag har provat lite olika varianter och visst finns det väl sådant som värmer men det är så fruktansvärt osmidigt när man 1. tränar hund 2. måste fippla med bajspåsar/nycklar/mobil. Så, nu vill jag veta vad DU använder och hur du tycker det fungerar. Just nu funderar jag nämligen starkt att ge mig in i "vantar-över-600-spänn-träsket" och då vill man ju veta om det verkligen behövs eller om det ens är värt det.
Tills idag har jag provat:
  • Vanliga fingervantar, går sönder i ett nafs eftersom jag har (ytterst) lite naglar. Alternativet är att de är lite större men så sitter de ju som en potta skit. Blir dessutom lätt kallt.
  • Torgvantar över fingervantarna när det blir för kallt. Är mest bara i vägen och värmer ju inte mina frusna fingrar. Blåser dessutom rätt igenom dem. (Bilden ovan).
  • Stickade tumvantar. Skönt men opraktiskt.
  • Större fodrade fingervantar, stickade. Så otympliga att jag får spatt.
  • Arbetshandskar (i brist på bättre). Aningen kalla.
  • Skidhandskar. De fyller hundtränings/plocka med småprylar funktionen ypperligt då de har en skinnsida på handflatan, och är tajta, men de är svinkalla. (När jag åker skidor är det kallare att ha de vantarna än inget alls) Köpta i en skidaffär för några hundra så jag tycker inte att det borde vara skit (men man kanske ska spendera en tusenlapp för att få bra skidhandskar??)
Så, kära läsare, fyll min kommentarsruta med dina erfarenheter please! Om du har dåliga erfarenheter av något så dela gärna med dig av dem också, jag vill ju  helst slippa fler sådana själv.
 

3 kommentarer:

Susann sa...

Jag har extremt frusna händer men har efter år av mixtrande valt två alternativ:

1. Ett par vattentäta vantar (ej tumvante) av bra kvalité (köp t.ex. på naturkompaneit för 400-600kr)och lägg i värmepåsar från clas ohlsson. Jag tycker INTE vantar för den prisklassen fungerar utan värmepåsar tyvärr.

2. Hittade förra året ett par ruskigt varma(men ändå smidiga) tumvantar från The North Face som håller mina händer varma även i 30 minus och snöstorm! Helt värdelöst ur hundträningssynpunkt men händerna håller sig faktiskt så varma att man korta stunder kan plocka ut dem ur vantarna för att träna lite och sen stoppa ner dem i vantarna igen =) Mindre bra är väl priset 990kr, men de är värda varenda öre!!! Tyvärr är det dun och lite skinn i dem vilket jag egentligen är helt emot ur djuretisk synpunkt men efter år av förfrusna händer var detta en sista utväg...

KerstinBrunoNIlaq sa...

Nu råkar jag tillhöra dom som sällan fryser (om fingrar eller huvudtaget) men när det blir riktigt kallt tar jag på mig. Det blir antingen handstickade och fleecefodrade pulsvärmare som slutar vid knogarna så fingrarna är helt fria men då är de väldigt varma runt handlederna.
Eller om jag ska stå stilla ute på kurs ett par fleecehandskar + pulsvärmare. Funkar super ur hundträningssynpunkt men kanske för kallt för dig?
Fleecehandskar inköpta på Hööks för typ 40 spänn och pulsvärmarna på marknad för 150 kr.

Anonym sa...

Back-on-track vantar med keramiska trådar. Funkar om din har lite egen kropsvärme i fingrarna!
/Jenny & ava