torsdag 27 oktober 2011

Med blondinerna i Stockholm

Igår fick Zandra och Lystra följa med till våran träningsdejt med Jens. Vet inte om vi hade någon direkt plan förutom att ta med vilt och träna skott. Jag började med att köra markering med skott på Nässla och ja.. vad säger man.. Jo, den här pickadollen (apportkastaren) var nog årets bästa investering för det där behöver vi verkligen träna på! Innan första skottet ens gått av (och ingenting hunnits kastas) så var Nässla långt bort på fältet och sprang. Sprang sprang sprang. Vi gjorde om och samma sak igen med samma resultat. Efter några gånger funderade vi på om vi skulle ha koppel på, men tänkte att det är bättre att passa på nu när vi kan att låta henne lära sig själv att det lönar inget till att rusa så där. Så vi fortsatte och till slut behövde Jens inte ens skjuta utan det räckte att han sträckte upp den i luften för att hon skulle dra iväg.. Loverna blev dock mindre och mindre och tillslut höll hon i sig också och vi kunde avsluta som sig bör. Nu vet jag vad jag kan ta med mig husse ut och göra.. Låtsas skjuta!

Det blev faktiskt en liten flashback att stå där och se hur benen springer och huvudet bara hänger med. Så hade vi ju det med vanliga dummymarkeringar förut.. Samma taktik har ju funkat på dummysar utan skott så jag tvivlar inte på att det kommer att göra det nu heller, nu när jag dessutom kan träna det ofta. Att hon var stadig på WT:t trots miljön OCH skott är ju så här efter gårdagens pass otroligt.

Efter Nässlas lilla uppvisning i hur man gör av med mest möjliga energi utan att åstakomma något så gjorde vi en liten walk up. Några smådetaljer här och där men överlag mycket lyckat. Nässla gick bättre fot än någonsin men det tror jag är för att det var mer störningar. Ju mer desto bättre fokuserar hon, knasbollen.

Sen kände vi oss ganksa nöjda och åkte hem till Jens för lite fika och hundsnack! En mycket trevlig dag. För att titta på lite bilder så kika in på Zandras blogg (länk i början av texten).

2 kommentarer:

Jens sa...

En riktigt trivsam träningsdag - och extra roligt att Nässla verkligen visade prov på både galenskaper och jättebra jobb. Roligt också att få träffa en riktigt trevlig, pigg och arbetsglad golden!

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

Ibland är det fascinerande att se hur många gågner de kan göra samma sak innan de kopplar att det faktiskt inte lönar sig, men låter som du har ett ritkigt härligt energi knippe i Nässla...