tisdag 4 oktober 2011

Vad gör man?

När man nyss har klivit ur bilen med nya dummysar som ska premiäranvändas och hunden börjar med att käka på en människobajs? Utan godis på fickan (nä, jag tänkte knappast belöna bajsäteriet men det är en effektiv metod att bli av med snusklukten/avlagringarna i truten att fylla hunden med köttbullar) eller en vattenslang heller för den delen är det bara att försöka få hunden att hålla sig bortom två meter från en och gärna börja gräva och äta efter svamp. Hellre en kolsvart dummy än en bajsbrun..

Givetvis är hunden jättetaggad på mig och jag får ge kommandot backa i all evighet, leta rätt på en pinne (ibland är det inte dumt med pinntokig hund) och kasta in den i skogen så hon kommer av sig. Planen funkar och snart har det passerat en och annan tryffel och vi kan jobba enligt planen med en någorlunda okej mun. Man får vara glad för det lilla (uppenbarligen ett motto när man lever med den här vesslan) över att jackan inte hann få sig en avtork, ny som den är.

I morgon ska jag vara funktionär på dirigeringskurs högre nivå hos uppfödaren. Nässla (eller V som i vesslan som uppfödaren kallar henne) får också följa med, det blir nog bra miljöträning. Själv hoppas jag att kunna sno åt mig en och annan bra övning som jag kan träna.

1 kommentar:

Susann sa...

Hahaha!! Men var glad att hon "bara" åt... När Täppas var yngre rullade han sig i människobajs när jag rastade honom på väg hem från någon långresa. Vi hade flera timmar kvar i bilen innan vi var hemma...