måndag 9 maj 2016

Långledigt

När solen och ledigheten väljer att samspela, då blir det väl ändå inget annat än balsam för själen? Den här kristi flygare-helgen har jag varit helt ledig med mina mått mätt. På mitt jobb har vi inte arbetstidsförkortning utan har vissa dagar ledigt om året istället, så med mina 60% arbetstid jobbade jag bara i måndags och tisdags, yeay. Onsdagen blev det ett löparpass och i övrigt ledigt och på torsdagen fick vi finbesök från Uppsala :) Det var vår gamle vän Tess och hennes labbeslyngel Atlas som kom på besök för lite apporteringsträning, fika, bus och chill (för oss mattar då, Atlas kan inte stava till chill ännu). 

Nässla tyckte det var urballt att lära lillslyngel allt hon kunde och passade på att visa hur man hoppar över sitt eget staket för att äta kattbajs, gräver upp rabatten och hur man dricker vatten ur slangen. Det var väl egentligen bara den sista lärdomen som han kanske har någon egentlig nytta av då han inte ville bli duschad av slangen (för att bli av med all jord han fått på sig under gräveriet) men när Nässla gick fram och visade (bokstavligt talat visade, så synd det inte finns på film för hon LÄRDE honom medvetet, och han lärde sig, ett otroligt samspel vi fick se) så ändrade han sig. Sen så visade hon honom visserligen också att även gamla tanter kan busa lika roligt och att lika retrievers leka bäst :) Tycker det är så otroligt härligt med hundar som man kan släppa ihop för första gången på en tomt full med ben av olika slag och de bara busar, tuggar tillsammans och funkar. 

För min del var det så härligt att få träffa matten igen, vi har setts i jobbsammanhang för drygt två år sedan och innan det väldigt sporadiskt under några år. Hon har gått och blivit jurist (och en otroligt cool sådan) och allt har ju tagit sin tid. Men nu hoppas jag på att vi ska kunna hänga lite mer ihop i framtiden igen. 

Under fredagen var jag hemma hos mamma och passade på att hänga lite med henne, vi ses inte så ofta då jag alltid är upptagen och när jag väl kunnat ses har hon varit upptagen (hon som aldrig gör något..). Hem, hänga med Zandra till Dollarstore för lite inköp av priser till våra rallytävlingar som pågår idag tom torsdag. Sen blev det lite sambohäng och pastamiddag inför morgondagens lopp. 

På lördagen var det alltså Björnlunken, ett lopp i skogen utanför Kungsör (man blir avsläppt en mil utanför och springer hem igen). Såg någon bild på en fin grusväg och tänkte att det ser perfekt ut. Nu gillar jag att springa bland rötter så den överraskningen gjorde inte så mycket, men herrejösses vad det var varmt! Det fanns bara en vattenstation efter 5 km, så när jag sprungit 6 och började känna att jag fick gåshud och frossa trots att det var kokande hett mitt på dagen så insåg jag att jag var tvungen att gå för att inte riskera min hälsa. På slutet var jag minst sagt död och hade jag kunnat hade jag brutit. Nåja, jag tog mig i mål och blev en erfarenhet rikare åtminstone. Det är väl bara att göra som i hundträningen, träna på det jag är dålig, dvs springa i solsken. Men tacka vet jag tjurruset i svala oktober med vattenhål att svalka sig i. 

När den utmaningen var klar var det bara hem och duscha för utgång med tjejerna från förr, mina barndomskompisar som jag sprang på (bokstavligen) när jag var 4 i sandlådan. Vi käkade en supergod middag i Eskilstuna, jag stötte på en annan gammal vän (inte så konstigt då det är hennes man som äger stället vi åt på) och sedan tog vi en lite drink på uteservering innan det blev tidig hemfärd. 

I går gick hela dagen i SBKs ära. Det var utbildning för skrivare på Fagersta BK som jag utbildade. Först en lång förmiddag med teori och sedan en lång (men trevlig) eftermiddag med inoff tävling. Solen sken, jag stod rätt för att inte bränna mig olämpligt och fötterna bara. Ekipagen var fantastiskt duktiga, tyvärr för duktiga så eleverna fick inte skriva tillräckligt för att de ska förstå hur det KAN vara, så de får komma tillbaka och skriva lite under nästa tävling jag dömer där. Det är viktigt att de är rätt rustade för att domaren ska kunna döma på ett korrekt sätt. 

Nu laddar vi för en vecka utan ledighet, nu blir det döma/skriva/sekretera i 4 dagar på vår egen klubb! Man behöver inte gå rastlös som funktionär ;-) Men jag ser bra fram emot min semester om ett par veckor måste jag säga. Och på tal om den, jag var tvungen att kolla vart tävlingen skulle vara, gissa att jag var nöjd när den låg 10 minuters promenad från mormor :D 

1 kommentar:

Erika sa...

Det låter som en lugn ledighet, hehe. Särskilt springloppet i solgass. (Bra gjort!)