fredag 13 maj 2016

Slutspurt - mästarklasstävlingar i Kungsör

Den här veckan har varit minst sagt slitig då klubben arrangerat mästarklasstävlingar varje kväll. Jag har dömt, skrivit och räknat protokoll (men inte samtidigt!) så nu ser jag fram emot en ledig kväll hemma med hund och husse. Men jag gnäller inte, det är fantastiskt kul att tillhöra en så härlig klubb där alla ställer upp och det är också så klart kul att döma ekipagen och få dela deras upplevelse. Sen var det extra kul att så många kom flera dagar, det skapade en gemytlig stämning som jag upplevde det.

Eftersom det var jag och Zandra som dömde dessa dagar har vi pratat ihop oss lite om momenten, för att det skulle vara så varierande som möjligt. Alla positioner har testats i honnören och alla mästarklass har gåtts igenom, för de ambitiösa ekipage som varit med varje dag. Måndagen började lugnt för mig som skrivare och på tisdagen bjöd jag på denna bana. 

65% fick kvalificerande resultat och prispallen bestod av en delad förstaplats på 98 poäng och en tredjeplacering med 96 poäng. Skulle inte kunna säga att det var någon specifik kombination på banan som var svår för de flesta, de som är genomarbetade klarar av de flesta busen man försöker hitta på. Men en sak som var svårt för fler var ställandet efter att de gjort bärande av föremål då många inte tittar upp och ställer hunden för nära skylten vilket skapar problem när de ska gå runt hunden. Det var första gången jag hade med den skylten (tror den känns lite tråkig eftersom jag själv har en självklar apportör) och tyvärr blev två stycken diskade pga föremålen inte stoppades undan riktigt. Ibland önskar man att man inte sett ;-) När kvällen var slut kom en tävlande fram och tackade för det hon sa var det roligaste banan hon någonsin gått! Vilket toppenbetyg!
2016-05-10
På torsdagens bana var det också 65% som fick kvalificerande resultat och prispallen bestod av 99, 98 och 95 poäng. Den här handlade om sidbyten, fokus och bra planering. Den såg trång och läskig ut från utsidan, men väl på plan tror jag många blev positivt överraskade. Jag har märkt att väldigt många har svårt för sidbyten där hunden ska vända bort från föraren och det visade sig även på denna bana. Likaså att göra snurrar efter framförbyten vilket även många mästarekipage hade svårt för. Själv skulle jag älska att få just den här typen av banor, men jag har ju en hund som är jätteduktig på att snurra och spinna :) 
2016-05-12
När jag kom hem i går kväll dök det här upp i rallylydnadsgruppen, tillsammans med fler hejarop. Då får man massor av energi för det här jobbet man gör :) Vilket gäng vi har här <3 div="">Nu blir det myskväll i soffan, i morgon övningsskytte och på söndag viltspårsprov. Vad ska ni göra?

3 kommentarer:

Erika sa...

Vilken bedrift att arrangera så stora tävlingar! Förstår att det var uppskattat av alla tävlingssugna!

Malin sa...

Oj vilket engagemang. Duktiga ni är :-)

Linn sa...

Ja, men vi har en så himla bra klubb med bästa medlemmarna så allt ideellt arbete blir bara kul!