måndag 16 maj 2016

SSRK Östras vårprov i Nävekvarn 2016

Förra året när jag åkte ner till Nävekvarn höll jag tummarna ordentligt för ett HP, men denna gång kändes det onödigt, det känns som en ren slump att man ska få ett spår med den störningen som behövs och jag är rätt inställd på att det här med SM inte är för oss så länge min sektion har de regler de har :( Men, det är inte därför jag åker till dessa prov, det är för att det är trevligt, och så även denna gång! Många gamla bekanta och så är det alltid kul att gå spår. Vi fick J-O Thunberg som domare för fjärde gången men vi fick gå på ett helt nytt ställe. Nässla var först ut och eftersom jag varit lite optimistisk med hur lång tid det tar att åka dit och verkligen hade behov av sovmorgon så var hon dessutom inte tagen ur bilen ens från att vi åkt hemifrån tills vi gick spåret. Men Nässla är pålitlig hon. 

Starten var så extremt klockren och eftersom denna domare vid ett tillfälle sa "Hade du bara vinkat hade du fått HP" skulle jag inte slarva med det. Men det är ju alltid lite läskigt att vinka för man känner sig inte riktigt helt säker i normala fall. Men denna gång höll jag emot och det blev extremt tydligt att hon var helt rätt och jag drog upp min arm i 100% säkerhet att vi hade spåret. Vilken känsla!! 

Spåret gick bra, en liten ringning vid återgången samt en strax innan klöven och förutom ett litet dopp gick hon helt i spåret. Hon var ovanligt "lugn" efter skottet (där jag upptäckte att selen höll på att gå sönder, måste se om jag har någon reserv ligger!) och skötte sig exemplariskt i övrigt. Så nöjd med henne! Domaren, som har rykte om att aldrig ge komplimanger eller överdriva något mumlade att hon är ju faktiskt väldigt bra :) 
Kritiken, inte mycket att orda om. 
Det rasslade ut HPn till andra hundar som klivit i getingbon, hittat lår från rådjur och annat störande i spåren så provbäst räknade jag inte med att bli, däremot fanns det ett pris jag inte visste om, nämligen bästa flat och det fick vi denna gång :D 
Bra prestation belönas med ostburgare.
Och samma repris som förra året, hade vi bara tillhört östra hade vi varit välkomna till deras SM-uttagning då vi hade full poäng på spåret. Well, vad är väl en bal på slottet? 
Ännu ett VP till samlingarna, vem hade trott det?

2 kommentarer:

Malin sa...

Grattis i efterskott :-)

Linn sa...

Tackar!