söndag 22 maj 2016

Domaruppdrag hos Fagersta BK 21 maj 2016


I går var det dags att döma igen, denna gång på Fagersta BK. Jag dömde NKL och AKL och det var ovanligt få anmälda så det var en snabb dag för min del, skönt för omväxlings skull.
Vyn ur mitt perspektiv
Först ut var nybörjarklass och det var 16 som kom till start, varav 68% fick kvalificerande resultat. Det var en delad förstaplats på 100 poäng - och samma förare! Nybörjare är ju inte så svårt momentmässigt och det de flesta faller på är nerver (som gör att man glömmer räkna eller skillnad på höger och vänster) eller att hunden tycker saker och ting är lite lustigt. 
På den avancerade banan fick de gå nästan hälften på höger sida och det blir ganska tydligt när förare har genomarbetat sina hundar för klassen. När hundarna inte är säkra på höger blir det lätt frustration från hunden som spelar över på föraren. Och när föraren är stressad över att hunden är uppvarvad så är det väldigt lätt att glömma ett sitt här och där.. I övrigt gick banan rätt flytigt och här drogs nog mest poäng på busiga hundar ;-) Vann gjorde en lapsk vallhund på 97 poäng och det var 53% som erhöll kvalificerande resultat. 

Nästa tävling blir på den egna klubben, en liten (?) kvällstävling i Fortsättningsklass. Men först: Semester!!

Inga kommentarer: