söndag 27 november 2011

Sjuk är hon inte!

Ja, det är väl dagens enda guldkorn från träningen, vi blev alla lite oroliga för Nässla efter passet hos Bitte och tänkte att hon kanske är sjuk? Idag bevisade hon att det är hon icke! Började med att studsa iväg varpå jag blev arg vilket ledde till att resten av passet gick åt skogen rätt och slätt. När jag väl hade tappat humöret ville hon inte vara vid min sida eller komma tillbaka när hon lämnade sidan vilket inte blev en positiv spiral om man säger så.. Å Jens då stackarn.. jag sa innan vi åkte att det som skedde hos Bitte inte ska ligga till grund för någon anmälan till jaktprov (för deras del, det gick ju så himla bra) och att en gång är ingen gång. Well, så här i efterhand var väl det lite överflödig information, jag tror han förstod det ändå ;-)

Jag blev så besviken på mig själv (varför lär man sig aldrig??) och bestämde mig för att bara träna grundfärdigheter ett tag och eftersom jag har skolarbete varje dag i veckan så hade jag redan innan bestämt mig för att jag inte har möjlighet att åka till Jens under veckan. Kanske lika så bra, så kan vi istället träna lite grund för oss själva några dagar. Jag som hatar att ha den här känslan efter ett pass stannade på våran fotbollsplan och gjorde några övningar när vi kom hem, vilket gick betydligt bättre. Dessutom gjorde jag dessa med dummysa och hon jobbade ändå vilket också tar bort min teori om att hon inte jobbar för det längre efter vi börjat med vilt. Tror helt enkelt efter lite övervägande med Jens att hon inte klarade av miljön där hos Bitte i torsdags. Det blev som på WT vi var på i höstas där de två första stationerna inte funkade för det blivit kortslutning i skallen. Kanske var det likadant? Hon var ju taggad till tusen (tycker det är så ballt när Bittes hundar jobbar) och kunde inte hantera det. Vi får forska vidare helt enkelt.

I vilket fall, nu blir det en lugn vecka med träning på stoppsignal på långt håll och funderingar över hur jag ska göra med "ut" signalen. Är lite fundersam över vilket handtecken jag ska ha, om jag ska ha handtecken på stanna (eftersom hon lätt förväxlar de två), om det finns vettig visselsignal att ha till ut (och höger/vänster) och om hon måste vara stilla tills kommandot kommer eller om hon får starta direkt. Om jag inte har bestämt mig för hur jag vill göra kan jag inte kräva att hon ska förstå det iallafall. Några tips? Hur gör ni med dirigeringssignalerna?

1 kommentar:

Jens sa...

Tja...upp som en sol (torsdags) ner som en pannkaka ( i dag), condensed version av Thisbes aktiviteter de senaste dagarna. Men bara att ta nya tag, vet nog vad jag ska göra, men inte var jag ska börja. Vi får se.

Dagens tröst var väl Tessies insats och såklart att Nässla var sig själv igen på gott och ont. Inte ett dugg sjuk, om man säger så...