lördag 26 november 2011

Äntligen rätt

Gårdagens pass var ovanligt lyckat för våran del! Så skönt! Vi hade lyxen att få träna inomhus i HundArenan vilket var en extrem störning för många hundar. Nässla däremot var ovanligt fokuserad istället. Eftersom vi bara hade hallen en timma så gällde det att planera sina drag och jag valde att först gå banan lös (då var det inte så många där inne), på nästa runda la jag en leksak (från hallen, inte våran egen för att lära henne just det) en bit ifrån banan men ändå så hon såg den. Den tredje gången la jag leksaken mer i banan men gick bara 2/3 av banan.

Första omgången blev det lite smått kaos mitt i banan, Mea kom in med sina två hundar och Ann gick ut för att släppa in två som åkt långväga för tiden efter oss som behövde låna toaletten, vilket gjorde att de flesta hundar gick igång. Fick givetvis stanna i banan och gå tillbaka en bit (även om jag tror Nässla hade klarat det, var mest jag som blev stressad) och jag valde att ha rikligt med belöningar efter det för att inte riskera något..

Andra omgången gick bättre störningsmässigt och hon verkade inte fixerad av leksaken. Däremot när vi gör sitt-sitt framför-osv så får hon svårt att sansa sig och gör gärna vågen för att direkt springa runt mig. Jag tror det beror på leksaken, för det är då såna beteenden dyker upp, men jag måste träna enskilt på det. Kan ju inte ha en hund som anfaller mig av vågen på banan.

Sista omgången gick bra också vad jag minns, hon lät bli leksaken och kunde utföra momenten bra.

Det jag har börjat göra är att när jag knäpper henne lös blir det ingen lattjolajbanbelöning förrän kopplet är på igen, så tanken är att belöingen ska bli knäppet av kopplet, just för att hålla förväntningarna nere. Vi får se om det är en hållbar plan. I övrigt var det inte det enklaste att springa genom tysk-svängen. Ser fram emot att få designa nästa bana ;)

Inga kommentarer: