onsdag 2 november 2011

En heldag innan den ofrivilliga vilan

Idag drog vi med hela gänget blondiner till Jens och ligan där. Väl på plats mötte vi även (av en slump) en annan flatägare som Jens träffat här tidigare och som jag själv har gått utbildning både med för, så han hängde med en stund.

Själv ville jag börja med apportkastare - utan skott. Det var lite rörigt i början allmänt med det praktiska på plats så jag känner mig lite smått förvirrad över vad som faktiskt hände där, men jag vill minnas att hon drog bara på hans rörelser till en början men sen fick vi till en stadig markering och efter det bröt vi, jag märkte att det började brinna och vet inte om hon lär så bra då.

Idag hade vi med massor av olika vilt - and, kanin, trut, skata, kaja och kråka så vi la ut ett sök med 9 vilt som vi skickade om vartannat. Duktiga hundar säger jag bara, och mitt guldkorn låg i Nässlas villighet att bara sitta stadigt, jobba kalas och komma in direkt med viltet (trots den åtråvärda kaninen). Jag tog också tag i mig själv och jobbade med kontroll efter arbetet, dvs inte bara "försvinna" från min sida bara för att jobbet är gjort. Kändes riktigt bra att få till det och vara noga med de sakerna.

Sen körde vi fotgående med störning framför (Jens+fågel+apportkastare) och egentligen kändes väl gräset som mer störning än det framför. Bara jobba vidare helt enkelt. Avslutade med en dubbelmarkering som var hyfsat enkel men för att träna på att hantera "splittrandet" som hon tycks känna vid de situationerna. Hon förvånar mig genom att ta den första apporten först, jag vill se om hon fortsätter göra så eller hur hon egentligen tänker.
Själv avslutade jag passet med att träna den lilla taxvalpen Gucci i apportering. Hon fick apportera en liten dummy och hon är inte dum den lilla valpen ;)
I allmänhet en rakt igenom trevlig dag som vanligt i trevligt sällskap!

Och just ja, den ofrivilliga vilan beror på jobb HELA dagen i morgon (åker 7, hemma 18) och Ullareds på fredag för att sedan fortsätta med jobb hela nästa vecka. Trist nu, roligt till jullöning..

2 kommentarer:

Jens sa...

Som alltid så roligt att ses o träna. Jobba nu inte ihjäl dig, vi har mycket att träna framför oss.

linnea sa...

Sv. Vi har faktiskt en FURminator och den är minst sagt effektiv.

Kul att både ha några andra att träna med och att åka till Ullared. :)