torsdag 14 juli 2011

Hur placera belöningen?

Idag träffade vi Zandra för en liten snabbis på rallylydnadsbanan. Planen är att träna få gånger på banan i sig och komma fram till vilken belöningsteknik jag ska använda för att få uthållighet hos Nässla. Jag började med externbelöning vilket ledde till att hund****** stack ifrån mig (i fortsättning ska hunden vara lös) och tog för sig på egen tass. Så jag fick ändra taktiken och hade istället på mig tänkt belöning, då mycket tråkigare. Första omgången var hon rätt bitig när jag berömde henne, andra gången var hon mycket lugnare när jag i princip inte sa något alls. Dock vet jag inte om det berodde på det eller om det var för att hon var tröttare andra gången, måste provas vid nästa tillfälle. Nu har vi bestämt att ses regelbundet en fast tid en gång i veckan där även Zandras kursdeltagare är välkomna att vara med att träna. Då ska vi ses på nya platser varje gång för att få miljöträningen på en gång, ser fram emot lite mer strukturerat.
Vi skulle börja lite lätt med fortsättningskyltarna men kom aldrig så långt då jag var tvungen att åka. Hundarna verkade rätt loja ändå, så det gjorde nog inget. Men planen för nästa gång är iaf att prova att inte berömma henne under tiden vi går. Jag tror också att det kan vara en idé att se till att hon har ätit innan vi tränar, något hon gärna skippar. Får helt enkelt toppa maten så hon inte är hungrig när vi kör för annars går hon igång för mycket också. Sen har jag en liten teori om att hon blir störd när hon blir trängd i vänstersvängarna, men det ska jag se nästa gång när jag ändrar på det jag tänkt ovan.

Här är en liten suddig film från dagens sista runda, använder min "fulkamera" men bilden blir därefter. Men det får duga.

1 kommentar:

Ullis sa...

Åh nej - ska ni träna samtidigt som oss? Oh my god! hahahahaha Fast det klart - Sally kanske blir mer taggad om hennes Nässla är i närheten. hahahahaha