lördag 9 juli 2011

Diplom i rallylydnad!

Igår var vi på den tredje tävlingen i rallylydnad, denna gång var det inte så långt bort, utan Uppsala var målet. Vi irrade runt som bara den innan vi hittade rätt (förbaskade vägbeskrivning, förbaskade eniro, tack Tess!).

Det var två banor, en på grus (där det sprang en hare över precis innan start) och vi var på gräsmattan. Det var ca 40 startande på varje bana, ganska mycket konkurrens med andra ord. I Göteborg blev vi tydligen väldigt bortskämda, banorna var avspärrade med en extra avspärrning som gjorde att inga hundar kunde röra sig ca 2 meter från banan, vilket inte var fallet igår, utan våran bana var bredvid vägen till kiosken. Vi var skapligt tidigt ute, vi startade som nr 14.
Eftersom jag jobbat hela veckan har det inte blivit någon aktivitet alls med Nässla och hon har "fått vila sig i form" vilket kanske inte var det optimala. Igår kväll var det dessutom så varmt när vi skulle köra så jag ville inte träna för mycket på plats med risk att hon skulle storkna av värmen istället. Kanske hade det varit bättre med tanke på att Nässla gick ut på plan för taggad istället, och det var lite mer som första gången i Göteborg, lite hopp och lite för mycket fjäder i rumpan. Men vi tog oss igenom och fick godkänt med 75p vilket leder till ett diplom och upplytt! Här kommer en film på hur det såg ut för oss: 
Alla hundar passivitetstränar. Tyvärr gjorde hunden i buren bredvid oss inte det och skällde typ konstant. Stackars Tomas som ställde upp och hängde på satt med en skällande hund i örat i flera timmar, tills han kom på att han hade med sig öronproppar (från jobbet) som han satte i öronen. Han passade dessutom på att ge hunden onda ögat vilket var kvällens höjdpunkt (hunden blev tyst, gruffade lite tyst när han vände på sig).
"Im watching you"
Poängen igår blev inte så toppen, men det är svårt att veta hur man ska ladda upp. Man har inte ens tre minuter på sig och där ska allt gå felfritt, just i stunden och man har inte en chans till att rätta till det som går fel (om man jämför med sporter som har flera heat exempelvis). Vårat problem ligger inte i övningarna, de kan vi, men i hur mycket/lite vi ska ladda upp och hur vi ska göra inför tävling med belöning, placering osv. Jag funderar på hur jag ska göra nu, antingen kan jag träna vidare med att tävla i nybörjarklass för att träna på just detta eller så kan jag hoppa upp i fortsättning och träna på det där. Risken om jag stannar är att jag blir utled på det (eller tänk om jag får under 70p, då skulle jag storkna) men det är ju bra träning att lära sig hur hon ska klara av en tävling i helt rätt sinnesstämning.

Själv så är jag nöjd då jag knappt var nervös. Innan kände jag ingenting och väl ute hade jag bara lite scenskräck. Vilket är bra, för det var ju egentligen det som var huvudsyftet med rallytävlingar, att ge mig tävlingsnerver. (Ja, jag vet, en gång är ingen gång).
Man blir så trött av att tävla..


Fint prís fick vi (trots att vi inte sparade in några hundringar på fodersäck). En fleecekampis, nyckelring med ficklampa och en reflex.
Man får nog ändå vara ganska nöjd med prestationen. Vi började med rally på valborgshelgen, grenen blev officiell för en vecka sedan och inom 6 dagar skaffade vi oss en titel. Jo, det ska man nog vara stolt över!

Just ja, något annat att vara stolt över, idag simmade jag ju tjejsimmet på Vansbro! Det innebär att halva tjejklassikern är utförd. Vattnet var vamare än väntat (19 grader) och det var ett bra arrangemang. Lite trist att resa 30 mil, simma 30 minuter och sen resa hem, men det blir så ibland. En lite tråkigare sak är att jag har problem med en visdomstand och mår allmänt dåligt. Den rör på sig nu och orsakar värk från höger öga ner till halsen, det gör tom ont i halsmandlarna av det :( Kanske därför jag inte var nervös igår, jag var kanske mest groggy av smärtan. Aja, det går över lagom till måndag då tandläkarn öppnar igen ;)

1 kommentar:

carro sa...

GRATTIS GRATTIS!! Är sugen och starta själv med gammel hunden.. Verkar jätte roligt och ett bra sätt att träna mig själv.. Jag blir så nervös på tävling!! Kan inte du förklara hur det går till? Är ddet olika skyltar i nybörjarklass beroende på vart man tävlar? Går man banvandring först?

// Carro med Basta