måndag 30 maj 2011

Wow, min hund!

Förra veckan bestod för min del av jobb, jobb, jobb och tentaplugg. I morse var tentan så idag har vi kunnat umgås lite, jag och min hund. Det har märkts att hon har varit led, men hon har inte agerat utåt och terroriserat mig i brist på aktivitet, det är ju skönt det!
Idag hade vi bestämt dejt med tjejerna och vi åkte upp till våran träningsplats. Nässla tyckte det var sååååååå kul att hon skulle få leka med dem sa hon, men jag tänkte att det skulle hon inte alls det.. Vi satte oss en stund tills hundarna hade varvat ner och sen började vi träna lite. Jag hade för en gångs skull en plan på iallafall en övning jag ville göra.

Jag började med att "värma upp" genom att köra lite markeringar själv och tala om att hon skulle komma in med dem direkt och inget annat gällde. Hon förstod lovade hon, och vi började sen med min planerade övning som skulle vara att någon kastade en markering och direkt när Nässla tog den skulle kastaren kasta en till för att störa, först bakom hunden när hon var på väg in, sen successivt i sidled för att till slut nästan trilla ner framför henne när hon sprang. Hon kollade men kom in full fräs varje gång.

Sen gjorde vi övningen åt Maja och Nässla låg bredvid mig och tittade på (lös). Sen kastade jag några markeringar åt Java, även då med Nässla lös liggandes bredvid mig. Hela tiden när vi rörde oss gick hon fot lös bredvid mig och någon gång spratt det till i benen och hon tog ett studs mot någon av de andra hundarna men jag sa bara lugnt hennes namn så var hon tillbaka!! Om ni förstår vilka enorma framsteg det är!! I vintras låg jag och läste "släpp kontrollen lös" för att komma på hur sjuttsingen jag skulle kunna jobba med henne lös, och nu går det bara :) (peppar peppar ta i trä)

Sen körde vi lite stopp och inkallning, trots att jag skickade henne mot en synlig dummy stannade hon på min signal. Jag tror inte hon gjorde ett fel idag, helt otroligt. Eller jo, hon la sig vid ett tillfälle i ett dike (dock under frikommando) och hon blev grisig som attan. Åkte ut till pappa för att låta henne bada av sig. Jag funderade på hur jag skulle göra vid vattnet - låta henne hoppa i först eller chansa och kasta en dummy när hon sitter lös och inte har badat ännu. Jag gjorde det sista och det gick kalas. Hon satt kvar fast jag inte stod bredvid henne. Gullet, varje gång dessutom, inte en enda tjyvning och dummy i hand varje gång! Man får väl helt enkelt vara riktigt nöjd med kvällen =D

1 kommentar:

Hanna sa...

Låter som en allt igenom lyckad träning. Härligt!