måndag 2 maj 2011

Rapport från helgens rallylydnad

Här kommer lite bilder från helgens rallylydnad.
Susann och Täppas laddar. Fast Täppas funderar nog mest över varför det inte spåras ;-)
Banvandring eller lite allmän skyltträning med småhundsligan. Det var tre dansksvenska gårdshundar med och en chinese crested plus en terrier brasiliero som jag faktiskt aldrig stött på förr men i Norrland verkar de "vanliga".
Thérèse och Lipton.
Lilla Lipton försöker spela att han sover. Den där posen känns så bekant, Nässla har verkligen lärt honom allt hon kan..
Susann och Täppas igen.
Just ja, glömde visst att det var med en pappis också *skämmas* :) En duktig liten krabat iallafall.
Här är terriern Brasse med tungan rätt i mun. En hund jag fann väldigt intressant med vacker kropp.
Trots Nässlas i vanliga fall energi så sloknade hon faktiskt emellanåt, men instruktören som även är domare sa åt oss att vi skulle börja tävla så givetvis, från 1 juli är det väl bara att anmäla sig då :) Det är då det blir officiell sport av rallyn, men givetvis kan vi tävla innan också. Det kan nog vara jättebra tävlingsträning inför de andra grenarna som vi senare ska ut på prov i :)

Sen en liten tråkighet.. Efter kursen på lördagseftermiddagen blev Nässla påhoppad av en hund då vi befann oss på fel plats vid fel tillfälle. Hon fick ett sår på höger framtass som vi fick åka till närmaste stad fem mil bort och sy tre stygn hos en jourveterinär (vi ringde även en annan jourvet men de hade inte öppet på helger och kvällar... vilken jour då..). Trots omständigheterna så verkar allt ändå ha gått bra, Nässla kommer att ha bandage i tio dagar då vi även kommer att ta bort stygnen. Veterinären sa att jag kunde ta bort det själv, men jag tror nog allt jag åker in, nån måtta på´t får det vara. Nässla verkar må bra nu och på söndagens kurs när vi bara fick vara publik protesterade Nässla högljutt över att hon inte fick gå banan och visa vad hon kunde. Så dant så hon tom vägrade gå där ifrån och stretade emot allt hon kunde :)

Nu kommer det ju bli vila i en vecka så hon får tid att läka i lugn och ro men vi ska börja specialsök på ett nytt ämne under tiden. Det är en helt laglig, ofarlig krydda men förhoppningsvis kan det bli spännande ändå! Lite hemligt är det dock ;-) Mer info kommer när vi håller på och jag ska försöka vara duktig att filma och dokumentera när vi börjar jobba, specialsök är ju alltid kul!

Köpa bra flaskor till blod?
Zandra har beställt jättebra flaskor till blodspår, de är 1dl och har en bra liten pip som gör att det kommer små droppar utan att man behöver kämpa med blodandet under spåret. De är dessutom så snåla så man kan använda en flaska till ett helt långt spår, vilket jag tycker är bra då jag vill att blodet bara ska vara som störning. Förutom det är flaskan så liten så blodet tinar fort när man tar ut det ur frysen och ställer man dessutom flaskan i ett glas vatten kan du bestämma dig för att lägga spår 30 minuter innan och ändå slippa micra det (riskera snusk och koagulering). Jag använder de själv och rekommenderar de varmt! Kika in hos Zandra om ni vill köpa.

Ett stort hjärtligt tack till de som stöttade oss alla inblandade i lördags och bamsekramar till Tess och Susann som var där och gjorde de små och stora sakerna. Ett glas vatten och en axel att gråta på kan betyda så mycket, för att inte tala om bilfärd till vet (och inbillad polisjakt hihi). Guld värt!!

4 kommentarer:

Zandra, Lova o Lystra sa...

Va roligt att du också blivit rallylydnads biten :D Ni verkar har haft en jätte mysig helg. Men tråkigt att läsa om nässla och den dumma hunden :( Hoppas hon inte fick någon negativ bild av hundar.

Jaa vi måste verkligen ut och tävla. Det är ju så kul :D Billigt också, än så länge ;) Tyvärr finns det få tävlingar och de flesta ligger typ i Skåne och neråt dvs 100 mil bort. Men om du hittar någon i närheten säg till, jag är på!

Här finns två sidor med alla tävlingar: http://www.rallylydnad.biz/tavlingar.asp
http://www.rally-lydnad.se/tavlingar.html

Har inte kollat alla, men de flesta verkar ligga långt bort.

Jag och en annan tjej som också håller på med rallylydnad och är instruktör. Tänkte ta en dag i veckan som vi träffas och bygger bana (jag har skylat och skylthållare), så att man får ordentlig banträning, när någon kan titta på och säga vad man gör för tokigheter. Dessutom ge varandra "läxor" dvs tips på vad man behöver träna mer på. Ni är också välkommna att komma då om ni skulle vilja! :) Jag fundera på om man skulle köra på förmiddagarna på fredagar.

Så mycket hundaktiviteter, och så lite tid ;)

Linn sa...

Jag tror inte Nässla har tagit illa upp, vi får se hur hon reagerar när hon ser en av den rasen men de andra hundarna var hon ju lika positiv till som vanligt. Skulle något hända så tror jag bara att hon tycker de är lite småläskiga men hon är rätt cool.

Jag ska kolla in sidorna och snart kan man ju anmäla till officiella också, det tror jag skulle komma även i Stockholmsområdet.

Thérèse sa...

Det är klart vi ställer upp! Och det var verkligen en händelserik helg i "lugna" Norrland :) och det gäller att vara med i svängarna, man vet aldrig när polisen är ute efter en :P

Susann sa...

Haha, vad mitt i prick du skrev om Täppas spårfunderingar ;)

Skönt att såret läker fint, Täppas skickar en kram till Nässla (det är STORT!).