fredag 6 maj 2011

Dagens träning på rallylydnadsbanan

Ja vad säger man? Tror det gått troll i samtliga hundar som kom på plats för det var bannimej kaos i varenda skalle tror jag ;) Först provade jag belöna med godis men njaa sa Nässla, ta dig godis så nosar jag lite här. Bytte till externbelöning varav Nässla frågade om hon skulle stå på skylten och träna kloss och inte heller förstod att hon kunde stå framför mig utan som en fjäder flög tillbaka till fotposition. Sen tog jag en av Zandras leksaker och stoppade i fickan så den stack ut lite, men då försökte hon ju sno den istället för att gå runt.. När jag väl gömde den helt i fickan gick det rätt så bra, lite mindre incidenter, men det är ju lugnt.. Tänk att jag trodde att det skulle bli svårast om hon inte får se leksaken (precis som det är på tävling) men ack, så var icke fallet. Det ska nog gå bra då, ska bara se till att hitta en lite smidigare leksak att gömma.

Tog det hyfsat lugnt ändå, vill inte överbelasta benet, även om hon inte visar tecken på smärta så går hon ju ändå på smärtstillande och kan ju själv agera värre än vad hon kanske bör.

3 kommentarer:

KerstinBrunoNIlaq sa...

Det är ju det som är så bra med rally, man kan alltid träna något oavsett sin egen eller hundens dagsform. Kul att du börjat med rally =)

Hon är väl inkörd på handtarget?

Zandra, Lova o Lystra sa...

Det gick bättre än vad du tror. ;) Här är ett filmklipp från gårdagens träning: http://www.youtube.com/watch?v=iONCVb-LsD8

Och med tanke på att ni tränat rallylydnad sendan helgen, så tycker jag ni är riktigt duktiga på det klippet som är på er. Se och njut!

Jag kan tyvärr inte vara med på rallylydnads tävlingen i gbg på söndagen, men på lördagen skulle jag kunna vara med på två tävlingar. Om vi åker ditt på fredagkvällen och delar på någon stuga eller vandrarhems rum och sedan samåker, så blir det ju inte jätte dyrt! Vågar vi anmäla oss? ;P

Linn sa...

Kerstin: Ja det är jätteroligt, blir ett bra komplement till jakten som kan vara rätt pressande.

Vi har faktiskt knappt tränat handtarget, det mesta vi gör har vi shapat in. Däremot är hon väldigt uppmärksam på händer och vad man gör så hon är lätt att jobba med och få med sig.