tisdag 3 maj 2011

Specialsök på ny doft, dag 1-2

Igår började jag klicka in den nya kryddan som vi ska jobba med ett tag framöver. Nässla tyckte det var väldigt skoj att den där lilla "plattformen" kom fram igen och jag är nog beredd att hålla med henne :)
Jag började med att se till att få många belöningar fort på doften samt att belöningen placerades vid doften för extra betingning. Det kanske verkar dumt att inte flytta burkarna mellan varje sniff men hon verkade faktiskt inte förstå att de inte flyttades för hon provade alla burkar mellan varje omgång ändå. Men efter en natts vila och några repetitioner började jag flytta burkarna mellan sniffen, inte på ett lika optimalt sätt som på Hundcampus, men man tager vad man haver. Här kommer en liten film med ett av de första passen och det sista som blev idag.

För er som är nyfikna på hur Nässlas ben mår så lade jag om bandaget igår och såret såg verkligen jättefint ut. Hon brydde sig inte heller när vi var där och petade vid omläggningen så jag tror inte hon lider nämnvärt av det heller. Skönt! 

2 kommentarer:

Thérèse sa...

Vad bra att det verkar läka som det ska! :)

Kram om Nässlan från oss, och så hoppas vi att hon blir bra snart så kanske vi kan boka in en träningsträff :P

Linn sa...

Ja absolut, ser fram emot lite vattenarbete :)