onsdag 1 juni 2011

Dagens pass hos uppfödaren


 Ja, så här trött blir man efter en halvdag hos uppfödaren.. Nässla orkade inte hela vägen fram till bilen.. Så vad gjorde vi egentligen för att trötta ut henne så mycket då?
Vi började med att köra enkelmarkering med syfte att koppla på nosen. Vi la ner smådummysar under löven och kastade en stor, vände bort hunden då kastaren tog bort den stora och sen fick hunden skickas på den. Tja.. det är ju bara att konstatera att det är en övning vi alla gör för sällan. Själv kör jag ju nästan bara synliga markeringar för att motverka knallning och träna andra saker så det här måste vi helt klart bli bättre på.
Sen gick vi ner till ett vattendrag så hundarna fick svalka av sig. Där kastade vi även över fem dummysar till andra sidan (utan att de såg) och sen körde vi linjetag över vattnet. Första gången gick så bra för samtliga hundar så nästa omgång kastade vi en markering över på ett annat ställe som störning men hundarna jobbade fint ändå :)

Bitte skickar Ploj, Jens står ute i gräset och kastar markering. Nässla övervakar och undrar när det är hennes tur.
 Sedan gick vi till det här stället och tränade på linjetag där det samtidigt kastades markeringar som störning vid sidan av. Eftersom ingen av hundarna har gjort detta tidigare så gjorde vi det lätt för hundarna genom att: linjetaget var synligt och de fick springa på en "väg". När de var på  väg ut kvackade kastaren och försökte störa hunden, men nädå det gick de inte på. Trots mina försök att störa Thisbe så tittade hon inte ens åt mitt håll, inte ens fast vi stod på vägen och kastade till slut. Det kan man kalla fokus.
Sen gick vi tillbaka till Bitte och Nässla försökte sno en boll från Yes. Lika envisa, Nässla aningen korkad eftersom när Yes släppte bollen tröck hon tillbaka bollen i hennes mun :) Det är uppenbarligen leken som är rolig.. Till slut fick Yes bollen och hon gjorde inte samma sak som lekfulla soppan iallafall.

Det känns skönt att säga att jag är lika nöjd med min hund efter detta pass. Tyst, stilla och lyhörd :)

Inga kommentarer: