onsdag 27 april 2016

Pedagogik skulle inte skada

När man håller på och lär sig om hur man bäst lär ut till andra kan man lätt bli besviken när man råkar ut för dåliga instruktörer och lärare. Inte bara besviken, jag blir irriterad! I går var det första tillfället på jägarkursen där vi skulle få skjuta med instruktörer. Min lärare genom hela kursen har varit suverän, han har redan fått goda recensioner muntligt av mig personligen, men jag kommer även guldstjärna honom hos Studiefrämjandet om de vill ha en utvärdering. 

Men igår var det inte han som skulle lära oss skjuta, det var några andra jeppar. Nu ska jag inte snacka ner dem totalt, men fy sjutton hur opedagogisk vissa kan vara. Man ställer sig och ska skjuta och får höra: "Du kan inte stå så där med fötterna. Böj dig framåt, men bara där. Du tittar fel." Allra värst var när jag för första gången träffar och han säger: "Du träffade men du borde inte gjort det, du gör fel" Gaaaah!! Min dröm just nu är att hitta en hagelskytt som sysslar med TAG-teach, någon som har rekommendationer? 

Ska inte dra alla över en kam, det var en snubbe som gick runt bland alla och han lyckades med dagens bästa pedagogik åtminstone få mig att träffa två harar. Och kulprovet var ju efter allt det här relativt lätt så jag oroar mig bara för duvorna just nu. Men kul var det så jag ser fram emot vårt nästa träningspass, jag får väl jobba med min mentala träning att stänga ute brus ;-) 

1 kommentar:

Erika sa...

Hu. Förstår dina känslor.

Själv har jag en ganska gedigen musikpedagogikutbildning och har jobbat en hel del med undervisning (förr). Då blir en ganska känslig för bottennapp inom pedagogik oavsett område och några sådana totaldippar har jag upplevt när jag har gått hundkurser - så ofattbart opedagogiskt att en undrar hur någon enda människa kan komma på att "undervisa" på ett sådant vis.