onsdag 11 mars 2015

Släpp dårarna loss, det är vår!

Ja, det var lite så det kändes på årets första pass uppe på brukshundsklubbens uteplan.. Ledig idag och nu kör vi 100% (eller okej 98%) på lydnaden. Men, Nässla var helt bäng emellanåt. När vi hade gjort vårat pass och jag skulle binda upp henne tittar hon på mig med den där blicken och sen bara drar hon! Som en liten spätta, raka vägen - in under huset!?! Vad hon gjorde där under har jag ingen aning om men tydligen var det ballt nog för att hon gjorde det igen nästa gång jag skulle binda upp  henne. Då orkade jag inte bry mig om att försöka locka ut henne (eftersom hon uppenbarligen inte lyssnade ett skit på vad jag hade att säga) utan Zandra började träna Lova istället. Lova, som bara har skojträning och studsar runt, Lystra som blir sotis och sitter och gapar som en riktig bruksschäfer och sen svarta faran på det.. Ja jösses, tur att klubben är tom så här års.. Hade någon sett oss då hade nog ingen satsat pengar på oss på nästa lördags tävling. 
Innan vi åkte, Nässla snodde apporten och visar hur man KAN hålla den. Men det behöver inte vara rätt. Bara om man vill det just då. 

Hade ett bra pass i övrigt, men med mycket slarv mellan momenten, samt en del slarviga avslut. Det som var riktigt bra var att hon tog rätt pinne på vittringen varje gång, trots att det var svårare miljö och vi hade nya pinnar mellan varje skick. Vi gick över till att jag inte tittar på henne när hon jobbar och utifrån det jag hörde gjorde hon första omgången mycket bättre. Vi gjorde också en mycket lyckad dold plats (vad jag fick höra, jag har inte sett något) så det konceptet får vi köra vidare på. En mer ingående plan kommer!

Inga kommentarer: