torsdag 14 mars 2013

Lycklig men hispig

Igår var det stora dagen av lycka för Nässla, först lite apporteringsträning med vilt och sen ett spår där endast en klöv var dragen.

Apporteringen var allt annat än sansad - herregud. Mycket spring och lite verkstad trots att övningarna inte alls var speciellt uppstressande. Men jag tror hon varvades upp av vetskapen om att vi lagt spår också så det blev som det blev. Men vi fick till lite lyckade markeringar och hon fick fräsa ur.

Sen fick hon gå spåret och på vägen dit var det bråttom men sen gjorde hon bara vad hon skulle - trots att jag och Zandra var övertygade om att hon missade busken där klöven låg, men nejdå, vi två hade fel, Nässlas nos hade rätt. Mycket fint spår var det :) även Lystra som fick gå utan blod (mattar som glömt köpa, dessutom hinner det frysa innan det kommer ur flaskan) och prova att söka starten för första gången var jätteduktig! (Och talade om att vi spårläggare kanske är lite statiska med tanke på att hon nosade igenom varje granbuske när hon fick klöv i näsan..) Tänk om man kunde få ett viltspår utan blod!

Inga kommentarer: