måndag 29 juni 2020

Vaktar orten


Alltså vilken natt - phuu! Resten av Sverige verkade ju få ösregn i går kväll, själva fick vi en liten skur med efterföljande duggregn. Jag vaknade klockan tre i natt av att Sirap skällde på något, troligtvis en fågel eller katt som passerade halldörren där hon låg och sov. När jag väl vaknade kunde jag inte somna om då det var så ofantligt varmt inomhus. Tog mitt pick och pack och gick ut på altanen och la mig istället. Det var en himla massa vändor hit och dit (hund kvar inne, står och gnäller, hund med ut, förstår ingenting) och det slutade iaf med att vi hade dörren in till köket öppet så Sirap kunde gå in eller ut om hon ville. Hon höll sig ute. Stod och stirrade ut på gräsmattan och vaktade orten HELA tiden. Morrade lite. Skällde till om någon fågel fick för sig att landa på gräsmattan. Klockan fem gick hon in och hämtade ett ben som hon kunde tänka sig att äta PÅ mig. Jag fick henne att gå ut och kissa och bajsa och kastade under tiden benet. Efter det gick hon tydligen in och la sig hos husse och sov den timman som var kvar av natten. 

Vadå dryg?

På dagtid har hon inge problem att gå in och lägga sig och sova när jag ligger och hänger i hammocken, men de reglerna gällde tydligen inte på natten. Temperaturen och luften var dock perfekt så vi får se om jag tar samma steg i natt, fast att jag lägger mig där direkt på kvällen. Kanske hon inte blir så knäpp om det är den statusen från början, vi får se. Har åtminstone semester i morgon så då kan man få sova ut lite om det skulle bli ytterligare en knäpp natt. 

Jag tycker i övrigt det är så skönt med fläktandet om natten, och att få känna den friska luften. Hussen vill inte att vi har fönstret öppet då vi bor på markplan (så det är ju bättre att jag sover utomhus och har första parkett mot bovarna?) så det är sån frihet ute. Saknade faktiskt att sova i tält och funderar på om man ska göra en liten tripp över en natt någonstans i närheten. Köpte tält i vintras med förhoppning att kunna inviga det i Norge, men nu när det inte blir av vet jag inte vart jag kan tänka mig att sova själv i tält. Är inte jättesugen på en random skog fyllt av mygg, någon som har något passande förslag på trevlig dagsutflykt med en, möjligtvis två övernattningar inom bra avstånd? 

2 kommentarer:

Erika sa...

Du och Sirap får bilda ett vaktbolag med sovande jour utomhus!

Linn sa...

Ja, vi kan hålla koll på igelkottar och rävar som rör sig i Kungsör på natten :P