lördag 27 juni 2020

Lite lätt träning sen kväll

Man får ta de timmar man kan av aktivitet just nu. Jag och Pernilla bestämde oss för att träna sen torsdag kväll för att inte hundarna skulle få värmeslag. Först tänkte vi träna vid vatten men den platsen vi tänkt oss var både bemannad och full med mygg, så vi valde att doppa dem i hamnen först och sen hitta en lämplig plats i skogen. Då hade inte Sirap börjat simma ännu, men Colour har simmat några veckor och simmade ut några tag mot näckrosorna. Sirap försökte efteråt komma åt samma plats, något simtag men fort tillbaka. 

Svalkade och klara åkte vi upp till skogen. För att de inte skulle bli överhettade vare sig i kropp eller knopp blev det bara jaktlydnad. Man har ju en tendens till att bara träna apporteringsövningar när man väl tränar med någon annan, men efter vår förra träning då Sirap blev helt bananas på allt (med Siraps mått mätt) så ville jag träna att man faktiskt inte behöver förvänta sig allt av en sån typ av träning. 
Stadga
Vi började med att lägga upp ett sök där vi kvackade och kastade dummies, fast tog med alla in. Den skulle bara vara med där som störning och "stresshöjning". Sen tränade vi inkallning förbi varandra, fotgående med kast omkring och sitta kvar där det kastades kring dem. Mycket duktiga hundar och det är lätt att glömma deras unga ålder. Båda två är så sansade och duktiga och de är inte ens 9 månader. 

Pernilla har fött upp flattar för länge sedan och tyckte vi skulle ta lite bilder på Sirap och hennes proportioner. Hon hjälpte till att säga vilket ben som skulle vart och ja, det blev ju en riktigt snygg flatt av Sirap då 💖 Det är bara den lilla Stig Helmer-virveln bak på rumpan som blir när hon får självtorka som vi får tänka på den dagen det är dags. Tydligen är det en tjej i Eskilstuna som håller regelbundna handlingsträningsträffar, så det tänkte vi haka på när det blir normala temperaturer igen. 

Både snygg och smartInga kommentarer: