måndag 18 juli 2016

Ohundig helg: mat, lite motion, välmående och mer mat.

Helgen som var fick vara utan hund, då jag skulle ner till Göteborg med min mamma, en julklapp som hon fick av mig, serverad nu. Eftersom jag skulle vara borta under mitt planerade långpass fick jag ta det under fredagen efter jobbet.
19 km är veckans långpassdistans
Lagom mör (och vrålhungrig, jag var liksom för trött för att äta ordentligt också efter passet) så åkte vi ner till Göteborg på lördag morgon. Jag visste inte det men mamma har bara varit där en gång tidigare, skulle tro det var 15 år sedan och då var vi nog bara på Liseberg och Maritiman, kanske en kort sväng på stan, men med min lillebror så gissar jag att det inte var så avslappnat den gången.. Det blev lite strosande innan incheckning på Clarion Post hotel, mitt favorithotell i det här landet (inte för att jag är så berest men ändå). Jag har velat åka dit sen jag såg det på ett arkitektprogram där de visade upp det under renoveringen och sist vi var där fick vi äta frukost bredvid Prins Carl Philip och Sofia så nog är det flådigt allt ;-) Men det fina är att det är stort nog för alla människor så man behöver inte känna sig utanför bara för att man inte är prins eller någon annan supertrendig person. Det jag älskar mest där är deras frukost, den längtade jag verkligen till. 

Efter incheckning och lite mer strosa gick vi och åt på 2112, ett hamburgerhak med hårdrocksinriktning men ändå omnämnd i White Guide. Jag letade länge efter en lämplig restaurang att ta med mamma på, men de som verkade på en bra nivå hade ju semesterstängt! Så denna fick det bli och det var god mat och god öl och för dagen en fantastisk service. 

Proppmätta traskade vi bort mot Avenyn, vi tänkte vi skulle ta en sväng i på Liseberg under kvällen, men fastnade först vid Paddan och tog en sväng på den när solen ändå sken (jag vet inte vad min mamma, uppväxt på norska västkusten, tänkte men hon tog inte med sig vare sig jacka eller paraply!). En sväng i kanalerna och sedan strosade vi vidare upp på avenyn och sedan ner till Liseberg. Där blev det inga åk, men desto mer spel.
Lyckan är gjord!
Mamma själv vann 2 kg bilar och en påse Twist. Vi hade med andra ord sötsaker så vi klarade oss resten av kvällen. 

Söndagen började vi med att gå ner på frukostbuffén direkt när vi vaknade vid 7 (älska också hotell som har tidig frukost även på helger!) där vi satt i två timmar. Upp på rummet för att duscha, fixa till och sedan checka ut och ta ytterligare en dag på stan. Vi hade inte direkt några planer, men på paddan hade de pratat om världens största kanelbulle som säljs i Haga så mamma ville gå dit. Sagt och gjort. 

Den var stor - och faktiskt god.
Den såg mest stor och torr ut, men det var den inte, faktiskt lika god som mina egna bullar :D Haga var för övrigt ett ställe jag aldrig varit i tidigare, det var väldigt mysigt, även om vi kanske inte hade någon mer behållning av alla fina caféer längs gatan, nu var det liksom fyllt till bredden! Strosade tillbaka och besökte lite inredningsbutiker, där bland annat boken "Min framtid på 3 minuter" åkte ner i shoppingskorgen. Det är en bok man fyller i några rader om dagen i, för att summera, se framåt och se glädjen i livet. Jag har länge tänkt att jag ska ha en bok att fylla i dagens 3 glädjeämnen varje dag, men den här var faktiskt snäppet bättre. 
En av sidorna ur boken
Vissa av punkterna är med varje dag, som exempelvis att skriva ner vad du ser fram emot. Jag är en nybliven lyssnare till Framgångspodden och på några av avsnitten jag nyss lyssnat på tipsar han om att man ska skriva ner 10 saker man ska göra under 2016 och som man ser fram emot, sätta denna lista någonstans så man ser det varje dag, för att på så sätt kunna längta och bli glad över vad som väntar. Det inspirerade mig direkt men att komma till handling har jag inte gjort, så det var toppen att det faktiskt fanns med i boken. Även om det inte är exakt samma så tror jag att det är bra att tänka ut tre saker varje dag som man längtar efter. Även om det blir samma saker flera dagar i rad så betyder det ju bara att man faktiskt längtar extra mycket :) 

Nåja, tillbaka till Göteborg som vi snart skulle lämna, men ett mycket trevligt inslag i hemresan var att en gammal kollega till mig, som jag knappt träffat på 8 år, skulle åka med oss hem :D Hon är framfusig (eller framtjusig som hon själv säger) och min raka motsats och jag har så himla kul med henne så det var ett fantastiskt avslut på en härlig helg. Eller ja, det bästa avslutet var faktiskt att komma hem - och hem är vartän älskling och pälskling finns.

Inga kommentarer: