tisdag 8 september 2015

Snäll husse!

Hussen är inte den som frivilligt hänger med på hundaktiviteter.. Speciellt inte efter att han var med när jag gråtandes åkte från en rallytävling i Fagersta då vi fryst i en evighet bara för att sen gå in och bryta då Nässla stack för att äta hästskit, eller den gången jag lovade dyrt och heligt att i Norge finns det inga knott i skogen och det slutade med att han satt i bilen mitt i norska Finnskogen från 9-16 i väntan på att jag skulle få gå mitt spår för att slippa alla små blodsugandes as.. För de flesta aktiviteter är i skogen och där finns mygg och det HATAR hussen. Så mycket att det brukar mest bli otrevligt om jag lyckas övertala honom att följa med och kasta en apport eller två. 


I går när jag kom hem var hussen mentalt slutkörd pga sitt jobb. Jag lyssnade på honom i över en timma och vi pratade och kunde peppa upp honom till slut. Så mycket att han tom gick med på att lägga ett spår till Nässla (som var ovanligt besvärlig i går!!) och sen gå med när hon fick gå det. Chockad över att han sa ja (mot att vi skulle stanna på vägen hem och köpa Texas Pecanöt) så var det bara att slänga sig i bilen och åka upp till skogen. Gav honom två pinnar och en godisburk och skickade ut honom med "Försök få henne att inte hitta dig, var en brottsling!". Han sprang (!) ner för vägen, vek in i skogen och var borta en stund för att lura Nässla. Direkt när han var tillbaka fick Nässla gå. Och hon var het, så där perfekt het för att gå ett spår. Först försökte hon vinda på vägen men kände snart vittringen på gruset och började spåra (halelulja!) och sen var det fullt ös medvetslös. Hon missade båda pinnarna (men jag tror hussen kan ha lagt dem inte i spåret utan på någon stubbe vid sidan om eller så) men var annars precis där han gått. Hussen var grymt imponerad över Nässlas jobb och när hon sen fastnade lite i återgången (längst ner till höger på bild) så sa han: "Nästa gång jag gör får jag göra lite såna för det behöver hon träna på!" Kul att han blir så imponerad att han tom kan tänka sig att göra om det, detta måste vi ta tillvara på!

Odrägligheten då? Troligtvis är hon inne i en period av extra hunger just nu. Trots att hon fick lite extra mat i går kväll så väcktes vi kl 4 i morse av att hon var tvungen att kräkas. Det gör hon bara av vissa ben (som hon inte åt igår) eller om magen är tom. Så nu blir det extra portioner med havregryn för fröken. 

1 kommentar:

Erika sa...

Det låter som att Vanna gjorde ett mycket bra intryck på husse när hon spårade eftersom det kanske kan vankas fler hussespår :-) . Bra gjort!