lördag 12 september 2015

Nu är allt i sin ordning!

Det har varit en hel del med arrangemanget av spårprovet men igår gick ÄNTLIGEN allt iväg och idag ringde jag det sista samtalet gällande allt. SÅ skönt att kunna lägga det till handlingarna (nåja, själva provet är kvar) och slippa känna sig stressad. Med mindre stress kommer förhoppningsvis mer uppdateringar och jag börjar med en lite längre nu, för här händer det grejer!

Som exempel så var jag och Nässla och spårade i förrigår och som ni kan se på bilden var hon skiiiiitduktig! Hon blev inte ens störd när jag ramlade bakom henne :-P Jag fick ett rejält löparpass bakom henne i skogen och det känns som en bra uppladdning inför morgondagens viltspårsprov, hon har motivationen och jag förstår henne bättre och bättre!
Ett litet fusk i "fingret" där uppe, annars full pott!
Nu håller vi bara tummarna för att vi får ett litet vilt som stör oss i spåret i morrn (och att Nässla klarar av det så klart!). Vi vill ju till SM-kval 2016!! Och på tal om viltspår så har jag haft en del kontakt med ansvarig i SSRK och hon tyckte jag skulle utbilda mig till domare. Och av en tanke föddes en annan osv, så nu har jag faktiskt anmält mig till en kurs i jägarexamen. Jag tänker inte skjuta några djur, men tänker mig att kunskapen är bra ur både viltspår och apporteringssynpunkt och kanske vi får komma in mer i eftersöket om vi gör detta. Så om drygt en månad börjar den kursen! 

Tro inte att det är den enda utbildningen jag har anmält mig till heller. 2015/2016 får verkligen bli år för vidareutbildning. Visst har jag gått en del kurser och lärt mig massor under åren, men i år har jag hittat utbildningar som jag hoppas kan vara ett steg till i utvecklingen. Som jag skrivit förr ska jag om en månad åka på Clicker expo i Warwickshire till att börja med, alldeles ensam. Några veckor efter det åker jag och Zandra ner till Trollhättan och kursar i TAGteach hos Eva Bertilsson. Sedan blir det lite kursvila men i mars nästa år blir det även Do As I Do med Claudia Fugazza. Har läst lite i boken och det går säkert att göra det på egen tass, men å andra sidan får man passa på när det kommer något nytt. Som om det inte vore nog har jag även anmält mig till en onlinekurs i programutveckling i Freestyle, det kan vi verkligen behöva! 

När jag inte spenderar mina pengar hej vilt på kurser så är det bara det gamla vanliga, ni vet..  

Nässla vill inte gå ens på morgonkisspromenad..

För hon har ett äpple!
Men hon börjar bli lite piggare på att gå, tror hon mår lite bättre av att det är svalt ute. Ibland glömmer hon även helt bort att protestera! :-O Och gå blir det mycket av nu, på helgerna blir det nästan 1,5 mil om dagen och vardagar mellan 5-10km. Det är ju bara några veckor kvar till Tjurruset så det är bra att få upp lite flås, även om det mest varit gång. Men lite spring har jag fått till och jag tror det kommer att gå bra att springa också. I tisdags promenerade vi till klubben och det var ju spännande. Jenni skulle träna på sina TL-skills i brukslydnad inför klubbens tävling om några veckor och Nässla fick vara försökshund. Kan ju säga att jag är rätt nöjd med att det inte blir någon brukstävling för oss då som Nässla höll på ;-) Däremot jobbar vi hårdare med lydnaden. Snart innesäsong och då är det ju dumt att låta bli att tävla på vår egen tävling i november. Så nu är vi i full gång med lydnaden igen. Just nu ligger fokus på att Nässla ska behålla fokus under fritt följ och det tar sig! Sen är vi och pillar lite i alla moment, det behövs ju minst sagt. 

Medan jag och Nässla spårar och leker lydnad så gör syrran något mycket viktigare, nämligen tar hand om sina tio små valpar som är en vecka idag! Så gulliga och självklart är jag ovanligt sugen... 

Gullrumpor!!
Men vad är väl en bal på slottet när man har Nässla? Nej hon ger mig huvudbry så det räcker och blir över, hon behöver ingen lillesyrra än på ett tag :)

4 kommentarer:

Susann sa...

Vad avundsjuk jag blir på allt skoj du har inbokat!! Jägarexamen har jag också funderat på, mest för att lära mig mer. Tjuvläste i pappas böcker för några år sedan när han tog jägarexamen och det verkade riktigt skoj!

Erika sa...

Jooorå, klart att Nässla behöver en lillasyster :-)!!!

Linn sa...

Vad kul att du också tänkt det! Tror det är oerhört lärorikt ur flera synpunkter även om det egentligen är långt från vad man vill göra praktiskt :)

Linn sa...

Jag tror du är köpt av Bitte! ;)