tisdag 13 augusti 2013

Flatmästerskapet 2013

Vilken sjuk helg det blev! Lördagen skrev jag ju om, och om jag var besviken över att det gick för fort där fick jag igen med råge på söndagen. För vi åkte på att åka dit på söndagen. Hade sprungit hela lördagen och loggat in på hemsidan för att se hur vi låg till poängmässigt men ingenting kom upp, sen 16:40 stod det att finalisterna skulle presenteras kl 17 och efter det skulle det komma upp på sidan. Sjukt nyfiken (mest på mitt resultat i allmänhet, inte om vi skulle vara med i finalen) så lät jag datorn stå igång på diskbänken medan jag började med maten. 17:01 skrev Linn till mig på FB och grattade mig för finalplatsen och jag flippade ur totalt! Vilket otroligt roligt besked, för att inte tala om när jag såg min poäng! 96 av 100, kunde jag vara mer nöjd eller vad?! 

På söndagen var jag på plats tidigt, först tränade jag lite med Jessica (det skulle ju vara vilt i finalen så jag hade med en and som vi värmde upp lite på), sen gick vi och tittade på elitrutorna. Den första rutan verkade extremt tuff med walk up med fyra hundar, men sen kändes det som att resten inte hade varit speciellt svårt för oss heller ;-) Det tog sin tid innan elithundarna var klara och då började nervositeten sätta in för mig och Jessica. Vi ville hålla oss runt sekretariatet eftersom ingen tid sagts, men samtidigt blev man stressad över att höra domarna snacka om hur de skulle göra.. Minglade lite, träffade både uppfödare och många andra som gratulerade till vårt fina resultat, det kändes så konstigt att så många hejade och höll tummarna för oss! 

Efter en lång dag blev det äntligen vår tur att äntra scenen, för det var verkligen vad vi fick göra! Det blåstes i hornet och sen fick vi gå ut framför publiken. Det var en helt sjuk känsla att få gå där som självaste kungligheten själv =P 
Vi klev in i den ordning vi hade placerats i grundomgången och startade i motsatt ordning. Finalrutan var ett rejält kliv från gårdagens omgång, från att ha kört utan skott, med dummys och inte en enda transport blev det riktigt nervöst att se vad momentet gick ut på. En LÅNG transport i par med lösa hundar, en markering med skott och and för ena hunden som korsade den andra hundens nos och vice versa. Efter det ytterligare en lång transport och samma procedur igen. Men ju mer jag tittade på de innan desto lugnare kände jag mig. Vi kan det här. Hon kan hålla i sig. Och Nässla, hon värmde upp genom att sova, så stressad i miljön var hon tack och lov inte. 

När vi klev ut fick vi gå som andra hund, alltså skulle vi vara passiva vid första skottet. Jag såg till att fånga upp Nässla ordentligt från start med ett glatt och tydligt "Ska vi jobba?" vilket hon verkligen svarade på. Hon svarade så väl på det så hon studsade fram vid min sida upp mot mig (vilket ändå är tusen gånger bättre än att hon studsar framåt och lämnar mig). Kände verkligen att hon var med mig hela vägen fram till vi satte oss vid första markeringen. Tyvärr tog parkamratens hund lite väl mycket tid på sig att hitta och sprang sedan runt bakom oss på vägen in vilket jag kände stressade upp Nässla lite, men jag fick snart skicka henne för lite urfräsning. Första markeringen gick bra, hon bytte grepp direkt när hon drog ut den ut busken, men jag tror inte de drog något för det. 

Vidare till nästa skott kände jag att Nässla vaknat till lite och jag var nog lite mer aktiv under fotgåendet. Denna gång fick hade Nässla lite svårt att hitta tillbaka till mig och var först på väg till domarna bakom oss, men så blir det ibland. Sedan var det slut och nu var det bara att själv andas ut. 

Vi slutade med 14 poäng på den rutan, skulle gissa att avdragen berodde på det jag beskrev ovan med att jag fick kalla in henne på sista avlämningen samt att hon var lite stressad kring fötterna i andra transporten. De poängen gjorde att vi landade på en fjärde plats, vilket jag är så sjukt nöjd över! Bara att få uppleva allt var helt surrealistiskt och allt pepp jag fått på facebook och i verkligheten av folk jag känner och knappt aldrig träffat värmer verkligen! 
Zombiesyskonen på fjärde och femte plats
Den här helgen kan jag leva länge på men vi slappnar inte av för det! När vi stod och väntade på att få gå in i ringen fick jag mail om jag kommit med på jaktprov den 24:e så nu drar vi igång hårdträning inför det, har just kört några km fotgående. 

Tack alla för gratulationer och lyckönskningar! Tack Jessica för bilderna, så kul att vi kunde få dela upplevelsen och nervositeten!

2 kommentarer:

Helena o Vilja sa...

Ännu en gång STORT GRATTIS!!!

Ann-Sofie sa...

Guuud va ni är BRA, man blir så IMPONERAD o inspirerad o ja vet inte vad.
Supergrattis igen bästa ni, så himlans välförtjänt dessutom!!!