torsdag 12 juli 2012

Två dagars träning

Jag sitter inte bara och är bitter på internet, ska väga upp med att jag faktiskt också varit ute och varit social och tränat och haft trevligt :) Igår gjorde jag ett WT till Zandra, i den mån man kan arrangera ett WT som en enkel person utan domarkunskaper, men mest för att faktiskt utmana dem lite och visa att de kan mer än de tror. Lystra var taggad och skötte sig jättebra! Givetvis fick Zandra ställa upp och kasta lite dummysar till oss också efter att de var klara, det var en del av planen (bra med en plan!) att Nässla skulle få vara passiv under hela tiden för att komma upp lite i arousal. 

Vi gick det baklänges från hur de gjorde det och med svårare övningar och det gick bra, hon storknade lite på söket som var det sista. Ville helst bara lägga sig i diket men då diket var framför mig precis kunde jag avstyra de planerna och hon gick ut och hittade den sista (och fick bada i diket som belöning istället). 

Idag åkte vi till Jens, måste ju passa på då det snart blir 10 ofrivilliga veckor av uppehåll, då Thisbe ska ha valpar om ni missat det (Susanne, du har väl inte missat *host host*). Idag fick även Kim, som Jens lärt känna genom att de träffats där ute, följa med för att börja träna med sin lilla flattetik. Kim träffade jag föresten själv för flera år sen just i ågesta då vi gick en sökutbildning tillsammans som instruktörer. Jag gick dessutom utställningskurs för honom när Nässla var en liten skit som tyckte gubbar inte hade på henne att klämma och vi ville träna lite på det. Världen är liten med andra ord. Vi tränade lite lugnt med varsin övning i taget och förutom den första dubbelmarkeringen så tyckte jag att Nässla visade upp sig med bravur! Hon lyssnar verkligen på vad jag har att säga. Till skillnad mot någon annan, jag nämner inga namn men du vet nog vem jag menar Jens ;) Fast även den lilla dräktiga skiten (som trots valpar i magen springer dubbelt så fort som Nässla) bestämde sig ändå för att lyssna på hussen till slut och oj vad fint det såg ut då! Det gäller bara att hussen har medarbetare som är snabbare än hunden. Kan förtydliga här att det inte handlade om att springa ut och ta tag i olydig hund, utan helt enkelt bara förhindra självbelöning. Sen ska vi givetvis ge credit till hennes otroliga markeringsförmåga. Gjorde en dubbelmarkering av varianten där man kastar, vänder bort hunden, tar bort dummysar och istället gräver ner två valpdummysar på stället, för att lära hunden att du kommer inte springa på en dummy hur som helst. Thisbe springer rakt fram till platsen och bara plockar upp dem, båda två, utan att ens tveka. Så snyggt! 

4 kommentarer:

Susann sa...

Nejdå, det är ingen som ska ha valpar. Förstår inte vad du pratar om...

Jens sa...

Susanne, varför inte?? Bästa flatvalparna EVER på g ju. Kan inte bli bättre:)

Hade du varit med och sett Thisbes markeringar hade du förstått vad jag säger.

Och Linn, så trevligt att ses och träna. Som alltid alltså, förstår inte riktigt hur jag ska klara tio veckor utan min lilla svarta pärla.

Susann sa...

Jens - Så bra att jag inte var med och såg markeringarna då ;) Då hade jag nog haft svårt att motstå en valp. Har inte tid =(

Linn sa...

Tror det var mest tur att du inte var med på internatet i helgen, då hade du varit helsåld när du ser hur kul man kan ha med en flattis ;)