onsdag 11 juli 2012

Forum alltså..

Förr var det väl mest forum man hängde på och fick lära sig ett och annat om hur mänskligheten (bakom tagentbordet?) är beskaffad, men nu har det även spridit sig till Facebook och olika grupper man är med i kan bilda små trådar av diskussioner, av alla dess slag. Jag brukar sällan läsa för jag blir så matt, ibland undrar man ju om folk VILL missförstå och ofta blir man mörkrädd.. Som i gruppen för de som vill träffas och ta hundpromenader i min stad, där någon frågade om vad de andra tyckte om övningen ryggsäcken. Folk vet inte vad det är och jag förklarar övningen. Någon svarar: 

"Påminner delvis om hästkillen Stefan Forsman (har jag för mig han heter) som binder eller fäller hästen så den måste genomleva det som gör den skräckslagen och upptäcka att det som den ansåg livshotande faktiskt inte är det! Kan rädda livet både på häst och ryttare/ kusk! Men ... till normaldjuret???"

Eh? Knappast va? Jag förklarar att det absolut inte alls handlar om något sånt bla bla bla.. Försöker vara så pedagogisk det bara går. Andra svara så klart också att hen är helt ute och cyklar med sin tolkning. Och svaret då: 

Känner mest för att göra min hund så trygg med mig så det inte behövs såna här "tillkonstrade" metoder! men visst inser att det säkert kan fungera om man lyckas förmedla lugn och trygghet mitt i "stormens öga", vilket faktiskt var/är Stefan Forsmans avsikt oxå!Appropå metoder, tror de flesta fungerar rätt bra om man konsekvent tillämpar dem och inte gör si idag och så i morgon! Regler bör generellt sett vara fasta!

Ursäkta men här lägger jag ner. Så om två saker har samma syfte men tillämpas på olika sätt kan man ändå se det som samma sak? Och när sjutton blev ryggsäcken en tillkonstrad metod? Och varför har man så fruktansvärt behov av att argumentera MOT något som man inte ens sett på bild eller ens hört talas om innan denna dag? 

Jag tror jag ska återgå till vilan från allmänhetens åsikter om hund, åtminstone tills PMSen lämnat min kropp. Tills vidare lämnar jag er med den här klassikern, som är klockren.

Hur många forumsmedlemmar behövs det för att byta en glödlampa?


1 för att byta glödlampan och posta att den har blivit utbytt. 


14 som delar liknande erfarenheter av att byta glödlampor och ger förslag på hur glödlamporna skulle kunna bytas på annat sätt. 


7 som varnar för farorna med att byta glödlampor


10 som påpekar stavfel och grammatiska fel i tråden om hur man byter glödlampor.


5 som anmärker på språkpoliserna. 


3 språkpoliser som hackar tillbaka på de som anmärkte på språkpoliserna. 


6 som argumenterar om det heter "glöd lampa" eller "glödlampa" och ytterligeare 6 som idiotförklarar de 6 första. 


2 yrkesmän som arbetat i glödlampsindustrin och menar att den korrekta benämningen är "lampa".


15 besserwissers som hävdar med bestämdhet att de också arbetat med glödlampor och att "glödlampa" är det korrekta uttrycket. 


19 som postar att det här forumet inte behandlar byte av glödlampor och ber moderatorn flytta tråden. 


11 som försvarar att tråden är på detta forum för att vi alla använder oss av glödlampor och det därför är en relevant diskussion. 


36 som debatterar vilken utbytesmetod som är bäst, var man köper de bästa glödlamporna, vilket glödlampsmärke som är bäst och vilket som är sämst. 


7 som postar länkar till siter där man kan se olika typer av glödlampor. 


2 som påpekar att det finns sökfunktion på forumet och att man kan hitta svaret om man söker där. 


4 som postar inlägg om att länkarna inte fungerar och själva postar rätt länkar. 


3 som postar länkar från ovanstående länkar med relevant innehåll för de som behöver ytterligare länkar om glödlampor.


13 som citerar inlägg med hela innehållet inklusive alla föregående signaturers inlägg och skriver "jag håller med".


5 som PM:ar sina närmaste vänner och ondgör sig över trådens utveckling (och med tanke på dagens chat-attack med Zandra får jag nog mig sålla mig hit, mohahaha). 


4 som skriver "Hade vi inte den här diskussionen uppe i en annan tråd nyss?".


2 som länkar till den föregående tråden. 


13 som skriver "Gör en Googlesökning på byte av glödlampor innan ni postar inlägg om hur man byter glödlampor!"


1 forumsmedlem som efter 6 månader hittar tråden på sidan 126, postar ett inlägg och startar om alltihop igen. 

3 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Galet! Återigen slutar man aldrig att förvånas över folket därute.

Susann sa...

Haha... Jag har också gett upp när det gäller sånt där. Många vet ju faktiskt inte vad de pratar om så jag skonar mig själv från huvudvärk och irritation =)

KerstinBrunoNilaq sa...

Klockren!