måndag 5 mars 2012

Om man inte har något att göra..

Om man inte har något att göra kan man ju alltid ta ut flatten på lite dirigeringsträning, det fördriver lätt en timma inklusive promenaden till fältet. Sen har du ytterligare en timmas tidsfördriv på tvätt och tillhörande torkning av flatten.

"Va?! Du behöver inte alls tvätta mig, jag gör det själv!"

"Jag är rätt övertygad om att det här räknas som en sten. Ge mig en godis nu"
Dirigeringsträningen då, mycket nötande blir det och det av den enkla anledningen att vid varje pass kommer jag på minst två nya saker jag måste träna på.. Idag ville jag få att hon faktiskt får springa ett helt linjetag och där hitta något, på långt avstånd. Man kan ju tro att det skulle vara för enkelt för en hund att lägga fler dummys på samma ställe för att då vet de till nästa gång.. Well.. så är det inte. Gjorde tre skick till samma ställe idag, tredje gången fick jag bryta för hon var helt övertygad om att jag (återigen) inte alls visste att det fanns något där. Lät henne vila en stund och när jag skickade igen sen fick jag ut henne till rätt område och hon kunde lyckas (eller rättare sagt, jag lyckades). Det här med att ha på samma ställe föresten, sist vi tränade med Thisbe hade jag ju lagt ett område med 4 dummysar till systrarna. Thisbe sprang ut spikrakt första gången men bytte dummy där ute (och då kan man tycka att hon bör vara medveten om att det finns fler till nästa skick!) men på nästa skick (som hon fick direkt) sprang hon inte alls till samma ställe. Det var precis som hon resonerade att där har jag hämtat, då finns det inga fler där. Så detta är något jag ska fortsätta med, inte för att jag tror det är något som kommer förekomma på prov utan för att jag kan. Kan tycka det borde vara en form av succeträning men ack så fel jag hade..

2 kommentarer:

Johanna sa...

Men ni har ju ingen snö! GUD så skönt!

Jens sa...

Well...ibland känns det som om de små damerna är alldeles för smarta, däremellan förefaller det som om Humle och Dumle (deras två kvarvarande hjärnceller inte alls är överens. Så hur Thisbe lyckades avstå så totalt från att tänka häromdagen är litet av en gåta. Men det är som det är och blir som det blir när man tränar hund. Väldigt nyttig mental träning för hussar o mattar. Varför skall allt vara enkelt??

Vi ses på torsdag:)