söndag 18 mars 2012

Lyckad dag trots olycka

Idag var jag en sväng till Ågesta för lite träning med inte mindre än 8 andra flattifnattar :) Jens och Hanna och en till var de enda jag kände igen sen tidigare så lite nervös blir jag allt på hur lilla soppan ska bete sig. Tydligen alldeles onödigt, för hon skötte sig jättefint :) Började med två långa linjetag som lyckades fint, sen skickade vi på linjetag in i område med närsök, gjorde det också två gånger vilket gick jättebra. Lugnt och sansat och lyssnade/tittade på mina anvisningar. Sen blev det mycket passivitet också, många att vänta och titta på, och här gick det fint också. Lugn, tyst och någorlunda ointresserad av vad de andra gör. Enda gången hon gick bananas var när någon annan hund lekte, då skulle ju hon vara med, annars brydde hon sig inte. Dagens guldkorn var helt klart hennes fotgående, full kontakt och jag tror vi imponerade lite också ;) Hörde iallfall en husse som sa åt sin hund att titta på Nässla och lära sig :P
Avslutade med 6 skott som andra hundar fick ta. Nog var det spännande (speciellt när vi stod längst fram, dvs man skulle kunna tro att det var hennes tur) men hon var tyst och stilla som en sten! Nästa söndag blir det skotträning ordenligt (om Zandra vågar skjuta, men jag ska ha lite skjutskola för henne först) så det bådar gott för framtiden. Ska också ta med mig massa vilt, det börjar bli dags nu för lilla fröken. 

Det var lyckan, olyckan kommer här. Igår kväll knackade det på dörren och vi blev något snopna av att möta Kling och Klang som sa att de hade dåliga nyheter. Det visade sig att Tomas pappa har hittats död i sin lägenhet i Göteborg. Fast man vet att döden drabbar oss alla förtränger man ändå att en själv och ens nära och kära ska behöva begravas och det känns lite tungt. Han bodde ensam och har bara sina söner här (4 timmar bort) och förutom sorgen måste vi nu också ta tag i den biten. Vi har gjort en lång lista med allt att tänka på och frågor som snurrar i huvudet kring allt det praktiska så i morgon bitti börjar vi rodda ordentligt i saken, vi hoppas kunna åka till Göteborg tidigt i veckan och få klart lägenheten så iallafall den biten blir ur världen. Då kan vi sen fokusera på begravningen utan att ha lägenhetsstök i tankarna. För att dra en liten klyscha i såna här sammanhang - ta hand om varandra.

5 kommentarer:

Susann sa...

Åh nej =( Styrkekramar till er!!

Hanna aka Lilla My sa...

Massor med styrkekramar!

Sara och Lhyra sa...

Åh vad hemskt :(
Massa kramar till er.

KerstinBrunoNIlaq sa...

Beklagar sorgen. Det är aldrig lätt att mista nära & kära. Kramar och hundpussar från oss.

Zandra, Lova o Lystra sa...

Hoppas allt gått bra och att allt är bra med er trotts omständigheterna. <3