tisdag 21 februari 2012

Vilken lycka!

Har varit hos Jens idag, som i sig var lycka - sol, bra hundträning och sällskapet :) Började känna mig krasslig innan jag åkte hem och bestämde mig ganska snart för att resten av dagen ska spenderas på sofflocket. Vilken lycka då att få komma hem och se att Charmören har kommit! För er hedniska är charmören flatklubbens tidning ;) Perfekt timing med andra ord.

Träningen gick bra idag, vi körde på samma övning som jag beskrev sist där Nässla fick hämta fyra först på ena sidan (och ja, tendensen att leta där jag stod sist finns kvar, men börjar avta) och sen fick Thisbe hämta två på andra sidan (eftersom hon ska lära sig att lyssna på husse och inte springa dit Nässla var innan). Förutom Thisbes andra linjetag som sträckte sig till grannsocken (men var spikrakt) gick det klockrent :)
Efter det störningstränade jag Thisbe lite då hon har en tendens att tjyva när husse inte har fullt fokus på henne. Som vanligt med såna här praktiska övningar lärde hon sig snabbt att springa på mitt kommando kanske inte var smart (utan att husse sa ett knyst!) men det kräver fortsatta repetitioner av Jens också. Han (och många andra så klart) får rådet att hålla tummen i ögat så hon inte gör så, men problemet ligger ju inte i vad hon gör när han har det utan vad som händer direkt han släpper fokus och då tycker iaf jag att man ska lära hunden att stanna oavsett, konsekvensträning är bra för detta, där man kan träna på att försöka luras och det är hunden som måste tänka efter själv och stanna. Inget nytt för er som läser här sen länge, men jag vill att hunden ska tänka "Nähej ni, den där störningen går jag inte på" istället för "Nu har gubben ingen koll, då kan jag ta för mig".

Efter detta gjorde vi varsin längre dubbelmarkering, eftersom jag är en kass kastare så fick vi fram ett problem, nämligen att se dummyn falla framför ett berg/sten istället för på den. Jag stod på men den trillade ner och det kunde Thisbe inte förstå, står någon där uppe hamnar den så klart där (och det stämmer ju med hur vi oftast kastar - "här är ett berg, det måste de ju springa upp på". Så det tränade vi lite extra på sen.

Solen var verkligen strålande varm idag, så härligt! När jag åkte hem hade jag solen i ögonen, trots att det ändå var runt 16. Snart kommer våren, men jag har först en vintrig aktivitet kvar att fokusera på - tjejvasan på lördag. Men sen så!

Föresten, flatfestival i sommar, den bokas så klart in, hoppas på att hitta sällskap som kan tänka sig att åka med mig, funderar ju på samtliga grenar :)

3 kommentarer:

Susann sa...

Hehe, då kan jag komma å heja på dig på lördag =)

Jens sa...

En total toppendag. Först får jag hjälp att hämta bilen på verkstad och sedan entt väldigt bra träningspass i myspysväder (första dagen med riktig vårkänsla). I dag var dom riktigt duktiga, hundarna, roligt:)

Förhoppningsvis synkar familjens semester med flatfestivalen, vill verkligen vara med i år (12 år inkl hjärtinfarkt där senast, och just den delen av det hela behöver man ju inte upprepa). Vi får se hur det blir....

Linn sa...

Ja Susann, gör det :D Färväntar mig jubel från både dig och Täppas vid spåret :)

Jens, jag tycker verkligen ni ska synka semestern lite bättre i år :) Förra året kändes som ni var borta en evighet.