tisdag 24 mars 2009

Uppletande i kylan

Idag tog vi en förmiddag ute i Sundbyholm. Efter gårdagen hos pappa där hon var så het på uppletandet så tänkte jag prova att lägga ut flera föremål idag och skicka henne flera gånger.

Jag hade 3 föremål som jag placerade ut när hon såg på, men var uppbunden. Sen släppte jag henne och hon var väldigt duktig! Det blåste massor från höger sett och mina fingrar var genomfrusna därav min dåliga filmning (måste ju skylla på nåt). När hon hittat första föremålet och kommer in biter hon dessutom tag i kameran..


Sen gick vi ut på udden och hon härjade runt lite fritt. Jag provade att kasta iväg min klicker när hon inte såg på för att skicka henne på ett till sök, vilket gick suveränt. Svårare att lämna av dock, den är väldigt het.

Sen hittade Nässla ett fiskben

I söndags när vi var här så badade hon längs kanten men nu var det is igen. Man kan nästan känna hur svinkallt det var när man ser på den här filmen, kolla hur det blåser! Så ska man försöka filma utan handskar på sig också, burr.


Tränade lite stanna med pipa och inkallning. Det blir för mycket när jag kombinerar de för mycket, det måste jag komma ihåg. Men hon är duktigt, stannar även med ryggen mot mig. Men jag ska inte skryta för mycket, igår när jag var hos pappa så kom hon nog inte en enda gång på inkallningen. Så det är ju vääääldigt beroende på störningar. Och hans tomt var tydligen väldigt intressant av nån anledning.

Avslutade med lite hopp på is, som jag försökte filma men det är svårt att se hur rolig hon är egentligen. Hon hoppar nämligen på isen som en sorkjägare när det knakar i den.

Förmiddagen avslutades med lite pinntugg. Kan man ens tro att det bara skiljer sig några minuter och inte så stort avstånd från filmen på isen??


Nu är vi hemma och vilar upp oss och jag försöker få tillbaka värmen. Ska till mamma och fika och träna hund-möter-galen-katt ikväll. Ska lägga mig och läsa några av de böcker jag lånade i går; Hundbok för erfarna samt Hunden - en bruksanvisning.


Den första är från 97, men jag skulle snarare chansat på 75.. Rätt trist och jag förstår inte vad vitsen är med den, men jag har bara kommit halvvägs så det kanske kommer någon aha-upplevelse snart..


Den andra Hunden - en bruksanvisning är just vad det låter som, en bruksanvisning som vilken som helst, fast för hund.

Det står hur man felsöker, vilka varianter och modeller det finns och andra råd för att lyckas med sin hund. Har inte kommit så långt i den, ser den inte som seriös även om den faktiskt skulle vara rätt bra för den som inte vet något om hund :)

Lånade även två andra böcker när jag var där som inte handlar om hund, en av Unni Drougge och en av Marian Keyes, två författare jag gillar att läsa. Men va länge sen det var sist!

3 kommentarer:

Jens sa...

Yipee!!!
Väldigt imponerande uppletande, otroligt duktigt att fortsätta jobba så koncentrerat och målmedvetet av en så ung hund. Vet inte hur pass duktigt Thisbe skulle vilja ligga i, har varit litet feg med att prova mer än enkla sök på dummy. Men eftersom dom är såpass lika i temperamentet så kanske Thisbe också har den här erbetslusten på ett ungefär. Måste prova, kanske något för torsdagen??

Hatar det här förb...vädret. Måsste bli litet vårvärme snart!

Linda sa...

Vårvärmen försvann, vi fick snö istället. Hmpf. :) Säg den lycka som varar.

Det där ishoppandet känner jag igen, min förra hund var likadan... hah. :) Söt vovva.

//Ullis sa...

Hmmmm...uppletande ja.....var det inte det Denya skulle lära sig? hahahahahaha........Nåja, lägger jag ut föremål i skogen så letar hon reda på om......Men bära med sig dom - NEJ TACK!

Ska försöka mig på lite uppletande med Buddah när det blir vår, så får vi se!