söndag 22 mars 2009

Att lägga ner tid på sin egen hund

Igår hade jag en privatträning och det var en sak som slog oss, nämligen det här med att man aldrig sätter sig ner och tar tiden för sin hund och träningen.
När jag kommer hem till någon för en privatträning så stänger hundägarna av tv, radio, datorer etc för att man ska fokusera på mig och hunden och allt däromkring. Men varför gör man aldrig detta utan att hyra in en instruktör?
Som hundägarna i detta fall berättade att de hade provat massor av olika saker men aldrig lagt ner längre tid på det, kanske hade hon läst något i en bok och berättat för husse som satt med ena ögat på tv´n och tyckte att visst kan vi träna så. Men längre än så kommer man inte.

Nu är inte detta paret unikt alls. Jag är nog likadan i många fall. Man har ett problem, tex. har ju vi haft en del med trappgåendet. Man blir ledsen, upprörd och frustrerad i situationen och säger att det här ska vi träna på, tiden går och vips är man i situationen igen utan att man har tränat. Kanske har man gjort några korta grejer osammanhängande utan resultat. Det är ju här man ska sätta sig, med eller utan instruktör, i en timma med allting avstängt och gå igenom med sin respektive/familj/hundvakt och diskutera och göra en plan. Hur ska vi träna? Vad gör jag i morgon? Dagen efter det? Hur går jag vidare?

Och jag lovar, även om du inte tar in någon instruktör så kommer du nog kommit på en eller annan bra lösning. För det handlar oftast om att göra det helhjärtat, och inte vid sidan om favoritserien på tv.

3 kommentarer:

Amy sa...

Du har så rätt så!

Jens sa...

Planering ja, kanske börjar bli dags för det litet mer strukturerat. Tycker vi ska resonera litet om det på torsdag, inte så enkelt att klura ut hur och i vilken ordning man ska ta sig igenom alla moment som ska till för jaktproven. Men Bitte vet garanterat det mesta så nu tar vi tag i det här, eller?? Jaktträninge är ju rätt omfattande så då blir ju planeringen viktig om det inte ska bli för spretigt.

Förresten, har du inte fixat punkt 29 på din lista också? Gissar att du har det:)

Linn sa...

Nja Jens jag skulle väl inte säga att det är problemfritt än, och jag ska nog få in de flesta sorters trappor innan jag är helt nöjd :) Du vet bara för att hunden kan det i köket så är det inte befäst ;)

Ja vi måste börja planera lite nu, det kommer nog att gå skitbra då!