torsdag 19 mars 2009

Första boken avklarad

Jag har läst min första bok av 50 planerade under mina 1001 dagar. Det blev Träna din retriever av Torkel Näsman och Ulf Viklund och den var faktiskt långt över förväntan! Den är ju från början skriven under 70 talet, och mina tankar om hundträning, jakt och 70 tal är väl inte så höga vad gäller var snäll mot din hund.. Men som sagt, jag blev snopen och glad över denna bok.

Ingenting om fysiska bestraffningar, utan du korrigerar din hund med ett nej. Följ inte bara andra ekipage utan var modern, tänk efter och planera din träning. Tvinga aldrig utan se till att din hund tycker att träningen är lustfylld. Sen tog den dessutom upp regler med bra ritningar så nu har jag faktiskt någorlunda koll på vad som gäller.

Detta var nog den första hundbok jag läst sedan min utbildning, man har ju blivit rätt mättad. Åh, jag vill ut och träna lite!

Igår gick vi på stan lite, det gick superbra! Vi stannade till på torget, Nässla låg och vilade utan att bry sig om folk som gick förbi och hon gick jättefint i kopplet 99% av tiden. Framsteg de luxe! Sen har hon gått upp för trappen alldeles frivilligt också! Jag har låtit henne själv behålla kontrollen och då har det gått, innan när jag försökte tvinga henne gick det bara åt pipsvängen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm, jag drog fram några tävlingslydnadsböcker jag.....Jag öppnade dom i alla fall och bläddrade lite......hahahaha......

Denya som var min tävlingslydnadshund har gått i pension! (eller jag vet inte - kanske var det jag som gick i pension...vi kom aldrig ut på tävlingsbanorna - jag var för feg!)hahahaha


Jag gick inne i Köping med Buddah idag......Det gick rätt bra faktiskt. Jag frågade om han var sjuk först för han gjorde inga kamakaziryck....Blev så förvånad! Kanske att han blir vuxen nån gång han också!

Linn sa...

Eller så är det nån hundlugnande drog i luften.. Det kan väl inte vara så att hundarna är duktiga väl?? :P

Tävlingslydnad.. jag förstår om ni båda la ner det.. hur kul verkar det EGENTLIGEN?