onsdag 8 september 2021

Semester på Gotland

I julas gav jag mamma en resa i julklapp eller födelsedagspresent (hon fyller bara en vecka innan så svårt att minnas vilket det var). Jag skrev att vi fick se vart man kunde resa i år och hur det skulle passa sig. Har tänkt att vi skulle kunna åka ner till västkusten, kanske se Höganäs eller något sånt ställe. Hon kommer ju från norska västkusten och älskar havet. Men så rätt som det är, bara i förbifarten, nämner hon att hon alltid velat åka till Gotland (what, aldrig hört?) så då la jag det på minnet. Bokade datum, båt och boende och förra veckan var det dags. Hon visste inte vart vi skulle men gissade på en båt då jag inte var så flexibel med tiden och att Sirap skulle med. Vid avfarten från Södertälje var det inte så mycket att dölja längre.

Vi hade bokat plats i djursalongen, men där var det proppat med folk, tack och lov sken solen så vi satte oss på däck. 

Siraps första resa
Väl framme var det 35 minuters bilresa till boendet, vi bodde strax utanför Ljugarn. Tänkte att Gotland var så pass lite att det gick bra, men det var större än jag mindes det. Nåja, det blev en stillsam natt åtminstone och vi bodde i egen stuga och kunde känna oss trygga. De dagarna var där ägnades åt lite utforskande med raukar, svampplockning, god mat och sightseeing i Visby. 
Vi skulle kolla på medeltida gravar men började plocka svamp
Ett ganska lugnt Visby

Den godaste falafeln jag någonsin ätit!
På Meat in Bread om ni mot förmodan tänkte åka dit och prova. 


När vi skulle åka hem var det lite mindre sol och dessutom senare mot kvällen, så vi pälsade på oss ordentligt och tog även med oss filt, vi litade inte på att vi skulle kunna sitta tryggt inne i salen. Så vi satt där själva i blåsten på däck, men hellre det än att bli smittad av ni vet vad. 

Väl hemma var det bara en dag hemma innan nästa äventyr skulle börja. Jag var helt slut och orkade knappt ta mig ur soffan. Först tänkte jag att det kanske bara var intensiva dagar och det faktum att jag börjar bli äldre, men nu undrar jag inte om det kanske också var en effekt av åksjuketabletterna. Tror jag blir lite "bakis" av dem. 

Home sweet home, en solig dag på vårt gärde.

1 kommentar:

Susann sa...

Åh Gotland!! Jag ska bannemig bygga en flotte så jag kan få över Atle utan en befolkad färja haha =)