fredag 22 maj 2020

Supersökaren

Laddad för sökträning
Det är så kul att gå kurs och jag scannar internet ständigt efter fler kurser att gå. Men än har vi några veckor kvar på söket och då vi är många deltagare som vill fortsätta till hösten kanske vi även kan få till lite träning över sommaren, nu när de flesta ändå kommer hålla sig hemmavid. 

Onsdagens kurs hade vi förflyttas oss till skogen. Första övningen var en springande figge, dvs hunden ser figge leka med leksak, springa in i skogen och sedan får hunden vända sig under tiden figgen gömmer sig, vartefter man skickar direkt. Plättlätt sa Sirap, som även kom tillbaka med leksaken till mig, ett bra första steg för att bära sökrullen (eller vad det nu heter). 

Från figgens perspektiv
Nästa övning var en synlig figge, sedan direkt skicka till samma figge som klätt sig med filt när hunden springer tillbaka. Efter det skulle man vända sig och skicka till en dold figge bakom sig. Sirap gjorde lite på sitt eget vis, hon sprang ut till första synliga, hämtade en leksak, sprang med den till figgen på motsatt sida och bytte leksak, sedan kom hon in. Man kan säga att hon inte hade något problem att leta efter en ny figge hon inte sett.. Instruktörerna var imponerade, jag som kommer från jaktvärlden not so much.. Men bra ändå att hon har motivationen att leta efter folk ändå. 

Ser fram emot att lära mig mer inom denna nya sport och det vore så kul att få komma ut och tävla i det i framtiden med.  

Inga kommentarer: