onsdag 13 maj 2020

Bra eller dåligt?

Igår gick Siraps sele sönder när hon gjorde ett ryck. Första gången hon har sönder något koppelrelaterat, men absolut inte första gången jag har varit med om det. Faktiskt hade Nässla av så många hakar att jag inte minns hur många det rörde sig om. 
Tyget gick av rakt över. 
Nu ska jag inte klandra tillverkaren av denna sele, den är VÄL använd, då jag tror att jag fick den begagnad till Nässla och hon var ju flerårig mästare i att rycka sönder koppel, så selen har nog slitits en del innan Sirap fick den. Och tur då att jag är samlarnas mästare och ändå hade någon till gammal sele liggandes efter Lajka (nu pratar vi början av millenieskiftet). Den passade bra när jag bara fick dra åt remmen lite. Nässlas senaste Hurtta-sele däremot tror jag aldrig kommer passa lillpluttan, så ska se om jag lyckas byta den mot någon mindre storlek hos någon hundkompis. 

Som ni märker är jag inte mästare på att köpa nya saker till hunden, men tycker det är ganska onödigt att serva en valp som tuggar sönder och växer med fina saker. Och de har ju sällan några krav på hur det ska se ut, även om det är viktigt att det sitter bra. Jag har däremot specialbeställt ett nytt halsband till Sirap då jag tror hon börjar bli hyfsat klar i storleken. Det var inte billigt och kompenserar för alla selar jag inte behövt köpa kan man säga. Håll tummarna för att det blir snyggt också! 

En sak jag tänker på när selar/koppel går sönder är det här med folk som vägrar munkorg på sina aggressiva hundar trots att de behöver linda sina koppel runt en stolpe för att hålla fast den. Blir alltid livrädd då jag vet hur fjuttiga dessa hakar egentligen är, då vi förbrukat dem på löpande band. Men än så länge har vi klarat oss bra. 

3 kommentarer:

Susann sa...

Det där är scary! Var häromdagen för att köpa nytt koppel till Atle och hittade ju många bra där själva kopplet var precis lagom kraftigt för en dvärgschnauzer. Sen tittar man på haken och undrar om kopplet borde hängt på kaninavdelningen istället? Börjar istället kolla hakarna och hittar några jag tycker är lagom men då var själva kopplat askraftigt, helt omöjligt att ha på liten hund, hur tungt som helst ju... Man får börja göra grejerna själv :/

Erika sa...

Brukar också vänta med inköp till valpen tills den blivit större. Så blir det extra roligt att köpa just något fint halsband eller så. Kanske dags att köpa något Majkigt nu!

Linn sa...

Ja någon sele har jag gått in med till skomakare/alltiallo i kvarteret som fått fixa lite extra, då det mesta man köper är skit.

Klart Majken ska få sitt egna halsband!