fredag 15 maj 2020

Jaktträning

Idag var vi iväg en liten sväng och tränade med träningskompis! Förutom viltkursen så var det ju första gången för Sirap så vi körde väldigt basic, mest bara att se hur hon är med andra i skogen och när de får jobba. 

Jag är mycket nöjd med Sirap och hur hon jobbade, vid ett tillfälle sneglade hon på den andra hunden som var med, men höll sig kring mig och jobbet. Okej, kanske ibland lite väl intresserad av den andra föraren när hon hjälpte till med diverse, men annars fokuserad på att jobba. Duktig i fotgåendet, markerade fint och alla skojiga saker kom in hyfsat bra. Dålig på inkallning när det vankades skoj och fastnade i att hon ville till samma ställen den andra hunden varit på, men inget allvarligt. Tyvärr tog jag inga bilder då jag inte ville bli stressad av att ha mobilen med mig på min semesterdag 😑

Nästa vecka ska jag snacka med en framtida träningskompis, en som bor i närheten med en två dagar äldre flathane som vill starta på prov och som tränar mjukt enligt min (fd) uppfödare. Det ska bli kul att få lite rutin.

Inga kommentarer: