torsdag 17 maj 2018

Goda sommardagar

Eller? Att ha hund i den här värmen (hallå, vi är bara i mitten av maj, vad hände?) är väl knappast skoj ur ett aktivt liv sett. Det blir tidiga mornar för att ha en chans att ha med sig hunden, alternativt se till att vara vid vatten. 

Igår, vilket var den varmaste dagen, men ändå min lediga dag passade vi på att gå en sväng runt Tjurlången. Det är en vandringsled på ca 12 km med varierad terräng. Då man hela tiden är vid sjön så tänkte jag att Nässla skulle vara medgörlig och även må bra. Och ja, det stämde, kanske lite för bra, så vi fick hålla henne kort emellanåt så hon inte skulle bränna ut sig. Inget flås utan full fart så länge hon fick doppa sig emellanåt. Det var första gången vi fick med oss hussen, dels är han ingen vandrare (hatar mygg och är ganska lat) och i normala fall sitter han inte hemma och skriver ett examensarbete hela dagarna. Men jag hade lockat med utelunch så han gillade ändå idén. Alltså innan. Nu tror jag det dröjer ett par år innan det går bra igen 😉Han däckade när vi kom hem och idag hittade han myggbett på sig. 

Från vår utelunch, vi orkade inte vänta på nästa rastplats som var typ 300 meter bort.. Hungern hade slagit till!
När vi kom tillbaka till bilen visade termometern på 31 grader, vilket så här i efterhand inte kanske var bra att ta ut Nässla i, men å andra sidan verkade hon den som var minst brydd av oss alla, pigg och glad och full fart. Vi trodde att hon skulle vara trött och nöjd resten av dagen, men nä. Promenera ville hon inte, men hitta på något (speciellt om det innebar att äta) kunde hon gott tänka sig! Det bästa var ju så klart att hon inte blev halt på kvällen heller, trots den långa och belastande turen. 

Annars ser våra promenader ut så här:  
Lunchrastning på jobbet
Morgonpromenad
Morgonturen
Står era hundar ut i värmen?

3 kommentarer:

Susann sa...

Kollade länken, vilken optimal led vid varmt väder! Atle verkar vara väldigt värmekänslig men badar gärna så hade jag haft en sådan led här hemma hade fjällvandringsförberedelserna varit liiite lättare =)

Var den rolig/fin att gå och hur var terrängen? Letar efter nån led att gå på väg till Smögen, den bilresan är så dryg..

Erika sa...

Nässla verkar ju vara i toppform! Härligt!

Labbarna får lätt värmeslag i värmen och Herr Pudel är risig. Trodde aldrig att jag skulle längta efter svalare dagar :-D .

Linn sa...

Jag vet ju inte vad du har för krav, men den är ju iaf inte för barnvagn eller cykel (även om den under ca en halv km går på en terrängcykelled). Inte så mycket klättra och jag går den nu i torka i gympaskor. Men mysig tycker jag, varierad miljö med lövskog, Porsh, ”döda” tallskogar och trollskog.