söndag 6 maj 2018

Domaruppdrag hos Cavaliersällskapet 2018-05-06

Nu blir det väl rekord, men jag har nog fått solsting och här kommer banorna från IDAG när jag var i Eskilstuna och dömde två avancerade banor. Jag hade laddad med shorts och skulle njuta av en dag i solen, men det har blåst och förmiddagen var tom kall. Däremot lyste solen ändå vilket innebär att man är röd som en kräfta i ansiktet just nu.. I vilket fall, vem bryr sig om vädret när det finns banor att analysera? Banskisserna var faktiskt en rip-off från förra veckans mästarklass, då visste jag att layouten funkade samt att jag slapp rita helt nya banor, för hur det än är så tar det ju sin tid också. 

Så först ut på morgonen hade vi den lite snabbare banan: 
Jag har föresten fått ut en ny mobil på jobbet och med det gott om plats att filma lite, så jag filmade mig och Nässla när jag provgick den, tror vi ska försöka göra det framöver så får ni även se hur det ser ut när man går banan. 

Nu missade jag den lilla detaljen med att hon skulle sitta innan hoppet, men i övrigt ser det hyfsat ut som det ska (för att det syns inte att Nässla inte gör snurren i sidbytet för då är vi ur bild). Hur gick det för de tävlande då? Tjaaaaa, man kan ju säga att momenten och högerhandling kunde de nog allihop, men miljön däremot.. Hund efter hund lämnade planen (antingen fysiskt eller mentalt) och hela 11 ekipage av 24 startande blev diskade! 😅😅 8 ekipage fick kvalificerande resultat och prispallen bestod av en aussie på förstaplats med 91 poäng, en bc på 89 poäng på andraplats och trea var en cavalier på 88 poäng. Backandet var de duktiga på men vad händer med snurrandet? Slutar man träna på det efter fortsättningsklassen? 

Måste bara nämna den stackars matten vars flatte (så klart) hittade ett kycklingben låååångt bort från plan när de rastade och som givetvis var tvungen att springa dit så fort hon blev lös. Kycklingen hittade hon inte men däremot en pizza att belöna sig med.. Då det var lite väntan på ekipage vars förare startade på andra planer så fick hon gå på plan mellan två ekipage igen men då med kopplad hund och visst, då ser man ju att hon minsann kunde momenten. Men har man som flatt en gång noterat något så glömmer de inte det i första taget.. De kommer nog inte kunna tävla just där på två år om den är det minsta lik fröken fräken här hemma. 

Till eftermiddagen tänkte jag att det kan ju bara bli bättre och till en början var det även så, som jag upplevde det. Lite svårare bana med fler sitt och även en frestelse, men det verkade funka bra för hundarna. Jag försökte "lura" dem lite med några gå runt skyltar på höger sida, men nästan alla hade koll på  att man måste lägga/sätta hunden en bit ifrån, det var mest bara när hundarna var lite borta som de hamnade för nära. Även på den här banan var snurrarna svåra saker för hundarna, även frestelsen, men med tanke på att miljön i sig var tuff för detta gäng så var det kanske inte jättekonstigt. 
När vi gick den såg det ut så här: 
Även här ser det ganska bra ut eftersom man inte ser den första skylten där Nässla gick åt fel håll 😛, men lite sämre än vad vi kan presterade vi. 

De tävlande då? 22 startande men bara 7 kvalificerande den här gången. Dock färre diskningar, "bara" 7 stycken där med. På prispallen var det faktiskt samma etta och trea, tvåan var istället en sheltie. Poängen var betydligt högre här, och pallen hade 98, 97 och 95. 

Nu blir det hela två veckors vila på domarfronten och nästa uppdrag är i Arboga där jag dömer NKL och AKL. Då hoppas vi på lättare miljö för de tävlande så de slipper diska sig 😊


Inga kommentarer: