tisdag 29 maj 2018

Domaruppdrag på Arboga BK 2018-05-26

Om man inte ska döma på sin egen hemmaklubb är det svårt att komma närmare än att jag ska döma på Arboga, bara 20 minuter bort högt räknat. När det dessutom inte alls var många startande var det ett riktigt drömuppdrag! Började morgonen med att döma NKL enligt den här banskissen. 
Banskiss NKL
När vi provgick den själva såg det ut så här (bytte skylt på nummer 4 för att passa ihop med eftermiddagens plan) Jag gjorde det innan jobbet, därav hundträning i klänning.. 
Duktiga jämna ekipage fick jag döma, tycker att alla gjorde bra jobb, även om det tyvärr försvinner lite poäng pga fel övningar som troligtvis uppstår pga stressad förare. En hel del fel ö på läggandet, tror många chansar att hunden kan men så hinner den sätta sig ändå innan. Också en del som lyckades glömma sittet efter att hunden gått runt på skylt 4. 

Det var 16 ekipage som kom till start, 10 av dessa fick kvalificerande resultat (62%). Ingen fick under 60 poäng vilket ändå säger en del om vilken bra nivå det var 👌Vann gjorde en aussie på 100 poäng, två var en labbe med 96 poäng och trea var en aussie till (det var rekordmånga såna och tävlade!) med 90 poäng. 

Efter lunch och mingel var det dags för avancerad klass. Med alla banor man ständigt gör gäller det ju att effektivisera och givetvis blev det en variant av morgonens bana. 

AKL banskiss
Så här var det tänkt att det skulle se ut (förutom hund som försöker smita från banan mot sin påse med belöningar.. ) dock med skylt 4 ändrad (och därmed även vänsterhandling på skylt 5 och 6). 

Det gick dock inte lika bra för alla tävlande, som vanligt väldigt svårt med snurrarna och inte blev det bättre av att de fick tre steg bakåt precis efter det (även fast de flesta klarade det galant). En del bushundar på planen (fick se en hund rulla sig för första gången på plan) och av de 15 som kom till start var det bara 4 (26%) som fick kvalificerande resultat. Vann gjorde en dansksvensk gårdshund på 92 poäng, tvåan delades av en golden och aussie på 88 poäng. 
Från domarbåset
En trevlig dag med duktiga och trevliga ekipage. Lagom jobbig tävling även om det kanske blev lite väl varmt där ute på planen (hur kan man få mer färg när man redan tycker att händer och mage inte ser ut att tillhöra samma kropp?). Nu blir det inte lång vila, ska till Arboga igen redan på fredag men då blir det ett inoff KM för Borderterriers. Dagen därpå åker jag och några klubbkompisar och funktionärar på Frövi BK, jag dömer NKL och FKL då!

Inga kommentarer: