måndag 31 juli 2017

Domaruppdrag på Storfors Lokala Kennelklubb 2017-07-29

I lördags var jag inhyrd för att döma två klasser hos Storfors Lokala Kennelklubb. Bara drygt 40 anmälda fördelat  på två klasser, helt perfekt! Det är sällan det är så få så det känns som rena rama lyxen att få sovmorgon (i mina mått mätt, alltså gå upp samtidigt som på vardagarna) och att komma hem innan middag trots att man är någon timma bort och dömer. 

Vi har ju själva inte behövt klippa gräset på tre veckor för det har kommit minimalt med regn under den perioden och långbyxor kan jag knappt ens stava till längre. Men enligt folks semesterbilder på fejjan verkar det inte vara så i hela landet så jag tog med mig regnställ och långbyxor och tur var väl det! Lagom när jag passerade "Välkommen till Storfors" så öppnade sig himlen. Öppnade på vid gavel och jag var nöjd över att ha tänkt till innan och slapp kliva ur bilen i mina små shorts.. 

Först ut i regnet var nybörjarna, 14 ekipage, som hade turen att regnet faktiskt slutade lagom till att det var dags att köra igång. Inga större svårigheter på banan och alla hundar var med (vissa med nosen i backen hela vägen, men de var med). Bara en som blev diskad men det var en premiär kombinerat med hjärnsläpp så matten gjorde en 270 grader på första skylten och gick direkt vidare till skylt 4. Som tur var fick hon revansch och klarade kvalificerande resultat på nästa start 😊

Det gick ganska fort att döma 14 ekipage som alla hade arbetsvilliga hundar på en bana med en del spring, så innan vi hann reagera så var det slut. Vann gjorde en aussie på 100 poäng, tätt följt av en corgi på 99 och en blandis samt schäfer på en delad tredjeplats med 97 poäng. 78% fick kvalificerande resultat, vilket ändå är relativt många i NKL. Kul att se på dagens resultat att det var lika stor procent som fick kvalificerat även på eftermiddagen när Pernilla dömde samma klass. 

Efter lunch var det dags att byta bana (inhägnat för fortsättningsklassen) och då var det allt annat än regn. Jag var lite lat och orkade inte gå till bilen för att byta om igen och fy sjutton vad varmt det blev! Jag och min skrivare svettades mitt i stekande sol, men jag tror ändå att jag lyckades få till en rättvis bedömning på fortsättningsekipagen. Den här banan var lite mer utmanande, att snurra innan hoppet var svårt för många hundar som hellre ville fram mot hindret. Att hålla rätt tempo vid spring kan alltid vara en utmaning och många hundar klarade inte av sitt/ligg/stå. Det märktes också att många passar på att anmäla här tack vare att det var inhägnat och det var ovanligt många som lämnade planen, en del för att de föredrog agilitytunnlarna som låg bredvid och en del för att de nog bara var busar 😉

Av de 24 startande fick 58% kvalificerande resultat, men som sagt, många som lämnade plan. Två diskningar pga synlig leksak på plan (inte medvetet från någon av dem, såååå tråkigt att behöva diska för det). Det blev en delad förstaplats på 100 poäng med en sheltie och cavalier. Trea blev en BC på 99 poäng. Även på den här gruppen var det ganska likt på procenten av kvalificerande som Pernilla hade, vilket känns bra för då bör vi ju döma ganska jämt. 

Det dröjer inte länge innan nästa domaruppdrag nu, redan på onsdag kväll åker jag till Flen och dömer ett tjugotal ekipage i FKL. 

Föresten, min skrivare på förmiddagen är också domare i FS och hon undrade varför jag och Nässla inte tävlar längre. Jag skulle ju kunna skylla på allt som hänt, men det vore inte sant för jag har inte ens tänkt tanken innan det hände. Hon tyckte det var synd eftersom vi ändå har förutsättningarna. Kanske ska ta tag i det där ändå.. ? 

Inga kommentarer: