måndag 20 februari 2017

Rekreationshelg

Om förra helgen var intensiv var denna rena sömnpillret. Lördagen blev det lite promenad med Zandra till hundarenan för att kika på FS och Htm tävlingarna i klass 3 som gick där. Jag blev lite fundersam på varför vi inte startade, för vi har ju helt klart samma nivå som många där. Nåja, nu blev det bara promenad hem igen (till Nässlas förskräckelse, när skulle hon ut på scen liksom??). Senare åkte vi ut i skogen och tränade lite apportering, la ut ett sök och gick fotgående en bra bit i skogen och hon var bättre än väntat. Söket, ja det ger mig rysningar, hon är FENOMENAL. Sen tog vi en promenad i skogsterräng och hon sov djupare än på länge på kvällen. 

På söndagen bestämde jag mig för att vi skulle ta en långpromenad med lite geocaching. Nässla hade dock vaknat på divasidan av sängen, för hon skulle minsann bestämma vägen. Och när det var dags att vila. 
Hon låg kvar i samma position under hela tiden det tog att lägga upp bilden på instagram. Sen fick jag tvinga upp henne. 
Ett annat syfte förutom att bocka av lite gömmor var att gå in mina nya kängor. Man vill ju inte att kängorna ska skava här och där när man står längst upp på de norska fjällen. Än så länge skaver de inte, men det är ju en viss skillnad mot mina löparskor som jag gått i konstant de senaste åren.. 
Vilopaus på mitt initiativ
En av de gulliga gömmorna här i trakterna
Fest i huset!
Efter 4 (!) timmar hade jag loggat 6 gömmor och gått över en mil och det var gött att få komma hem och äta lite lunch. Vidare till helgens enda måste, klubbens årsmöte som hade rekordmånga deltagare, över 20 pers! Själv blev jag uppvaktad då jag under 2016 blev klar sekreterare i freestyle och utöver det fick jag även en nominering till årets allround ekipage. Vann gjorde ett värdigt ekipage, jag tyckte det var gulligt att vi ens var nominerade. Fick även med mig en orkidé hem som tack för hjälpen med revisorsjobbet, så det var ett ovanligt roligt möte. Förutom kvällens tur till mataffären blev det rätt lugnt resten av dagen, att gå i 4 timmar tog faktiskt musten ur mig. Tur jag har planerat in träningsdagar inför Norgeresan!

Idag passade jag på att träna lite till med Nässla, fotgående främst. Gick ut i skogen och la ut några änder (hon blir disträ av lukten) men hade superb belöning i form av färskfoderbollar. Hon gick så fint! Jobbar ännu finare i dirigeringarna och jag vet inte hur hon kan vara så skicklig trots den extremt bristfälliga träningen de senaste åren. Nu måste vi avancera vårt fotgående så det håller trots vatten, skyttar och annat som kan slå ut lilla Nässelhjärnan.

1 kommentar:

Erika sa...

Haha, älskar bilden när Nässla ligger på rygg och chillar.